Els espluguins podran triar els noms de sis carrers

Les noves denominacions substituiran a les actuals, que estan relacionades amb l’època franquista

Els espluguins i espluguines, tant a títol individual com des de les entitats de la ciutat, podran presentar propostes per substituir el nom de carrers que actualment porten el nom de persones relacionades amb el franquisme. El Ple municipal va aprovar els canvis, d'acord amb la Llei de la memòria històrica.

Els carrers que canviaran de nom i pels quals cal trobar noves denominacions són: Melcior Llavinés, Gaietà Faura, plaça Josep Català i Soler, Doctor Manuel Riera -foto-, avinguda del Doctor Pouplana i carrer d’Anton Fortuny. Les propostes ciutadanes es podran fer a través d’una sol·licitud justificant el motiu del nou nom en el registre de l’Ajuntament o a través de la Seu Electrònica (registre electrònic), fins al 31 de juliol inclòs.

Criteris

Les noves propostes han de fer referència a llocs, personatges, fets i objectes que hagin contribuït en la recuperació i el desenvolupament de la democràcia, de les llibertats i del progrés a Esplugues. També es vol evitar duplicitats i denominacions molt similars a les ja existents al municipi que puguin induir a confusió. Un altre aspecte a tenir en compte és contribuir a la paritat de gènere.

La Comissió, a l'hora d'escollir els noms finals, considerarà també el fet de donar noms adients a la importància i vitalitat del carrer, procurar no incorporar al Nomenclàtor cap nom de persona en vida (i esperar que hagin transcorregut cinc anys des de la defunció) o procurar l’acord dels familiars fins a segon grau de parentiu quan la proposta es refereixi a un personatge de l’àmbit local.

Redacció / Foto: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix