L’Ajuntament de Gavà vol eradicar la prostitució al municipi

Imprimeix

El consistori, que té detectats uns 10 punts on s'exerceix la prostitució, va sancionar una seixantena de clients l'any 2016

L’Ajuntament de Gavà té enllestit un pla integral contra l’exercici de la prostitució al municipi. Es tracta d’un conjunt d’accions per reforçar les mesures que fins ara ja es portaven a terme i que pretenen, segons ha precisat l’alcaldessa Raquel Sánchez, “deixar clar que com a ciutat adherida a la xarxa de municipis lliures de tracta som conscients que el 95% de les dones que és prostitueixen ho fan des d’una situació d’inferioritat i precarietat, sotmeses per xarxes d’explotació sexual. Es tracta d’una greu vulneració dels drets humans i també d’una forma de violència masclista, xacra aquesta, contra la qual també nosaltres fa temps que hi estem clarament compromesos.”

Actuacions

El pla contempla la col·locació de cartells informatius on es recorda que tant l’oferta com la sol·licitud de serveis sexuals retribuïts comporta multes administratives de fins a 3000 euros i d’altres de caràcter sensibilitzador amb la llegenda: “Tu gaudeixes? Ella no. La tracta i la prostitució són un atemptat als drets humans. No siguis còmplice”.

També es preveuen actuacions a la via pública que impedeixin la pràctica de la prostitució, com la retirada de mobiliari i estris, com ara cadires i parasols, i el tancament de camins i eliminació de carrers sense sortida on es presten els serveis.

 Pel que fa a les accions més socials, des del Departament d’Igualtat es posaran al servei de les dones explotades recursos encaminats a ajudar-les a denunciar i parlant amb elles, raó per la qual es compta amb un intèrpret d’albanès. Finalment s’impartiran accions formatives a la policia local local sobre tràfic de persones i en relació a la violència masclista.

L’Ajuntament tira endavant l’esmentat Pla arran de la identificació d’un increment, en els darreres setmanes, de la presència de prostitutes al voral de la C-31 i la B-210 i en alguns punts de la C-245 on fins ara no era habitual.

 Redacció / Foto: Punt Avui