Gavà potenciarà el transport públic per anar a la platja

El 10 de juny es posa en marxa el Pla de Mobilitat Sostenible de la campanya de platges 2017

 

El 10 de juny és la data escollida per l’activació del Pla de Mobilitat Sostenible d’aquest estiu. Aquest pla neix com una forta aposta de l’Ajuntament de Gavà pel transport públic per anar a la platja, i ho fa ja des del seu lema: “No hi donis més voltes: a la platja, millor en bus o en bici”. Amb aquest pla no només s’intenta gestionar el problema que suposa la presència creixent i no assumible del vehicle privat a la Gavà Mar durant els mesos d’estiu. Es tracta d’establir nous criteris per a una mobilitat cada vegada més sostenible que permetin avançar cap al nou model de ciutat, un model del tot incompatible amb les puntes de fins a 29.000 vehicles que van arribar al barri en només un diumenge, el del 17 de juliol de 2016.

Dos eixos

 

El pla estableix dos eixos d’acció que han de permetre reduir el trànsit del vehicle privant oferint alternatives més sostenibles: promoure l’accés a la platja en transport públic (gratuïtat del Gavabús els caps de setmana i festius des del 10 de juny fins al 6 d’agost), en bici (nou carrilbici en calçada a l’avinguda del Mar) o a peu, i, alhora, restringir les places d’aparcament lliures perquè cada cop més gent desisteixi de fer servir el cotxe per gaudir de la platja.

La Premsa del Baix

En relació al segon eix, es pretén dissuadir la presència del vehicle privat a la platja mitjançant la generació de dues zones d’aparcament restringit per als residents a Gavà –zones taronja- a ambdós costats de l’avinguda del Mar. En total seran unes 540 places de les 2.500 que hi ha a Gavà Mar i que funcionaran els caps de setmana del 10 de juny al 24 de setembre de 9 a 19 hores. La Policia Municipal contrastarà mitjançant una PDA portàtil que les matrícules formin part del cens de vehicles de Gavà. Per altra banda, l’aparcament de l’avinguda Europa passa a ser gratuït i es reserva per a vehicles Eco, vehicles Cero, i vehicles de Gavà.


El Pla també dóna una especial importància a tot el que fa referència a la senyalització. Per reduir l’entrada de vehicles a Gavà Mar quan l’aparcament de la zona ja estigui ocupat, s’empraran els panells lluminosos existents a l’autovia C-31 i a l’autopista C-32. Es pretén així persuadir els conductors perquè no entrin al barri marítim.

Redacció / Fotos: AAVV Gavà Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix