La Generalitat recomana la protecció integral del Teatre de l’Artesà

Imprimeix

El PDeCAT va sol·licitar una opinió del Departament de Cultura davant l’actual Projecte Executiu de l’edifici històric pratenc

El Partit Demòcrata Europeu i Català de Prat de Llobregat (PDeCAT) va sol·licitar a principi de gener l’opinió i recomanació de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya davant de l’actual Projecte Executiu del Teatre de l’Artesà en considerar que no respecta el seu valor patrimonial i històric i que suposa l’enderroc de l’edifici.

Davant d’aquesta situació el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va respondre a tal petició, malgrat deixar clar que aquesta qüestió era competència municipal. La Generalitat afirma, segons el grup municipal, que és recomanable que qualsevol projecte d’intervenció patrimonial reconegui els elements amb valor històric, artístic i arquitectònic més enllà d’aquells legalment protegits i catalogats. Tanmateix, l’actual Projecte del Teatre de l’Artesà únicament contempla, segons el PDeCAT del Prat, la conservació d’aquells elements que estan protegits pel catàleg municipal.

Cfakepathpatibutaquesartesapratlariuadajpg EDIIMA20160125 0697 5

D’altra banda, el PDeCAT del Prat explica que el Departament de Cultura afirma que és recomanable que el projecte d’intervenció de l’Artesà reconegui el valor històric i arquitectònic del conjunt de l’edifici i que conservi la recuperació integral de la seva imatge, i que en cas que algun element no es pugui conservar es documenti de forma completa i exhaustiva.

Des del Partit Demòcrata del Prat es valora aquesta resposta del Departament de Cultura com un argument més en favor “a aquells que defensem la necessitat d’aturar i replantejar l’actual projecte per tal d’aconseguir la veritable recuperació i rehabilitació de l’edifici de l’Artesà, que és l’element amb més valor patrimonial i històric de la ciutat.”

Redacció / Foto: Arxiu