Viladecans doblarà el nombre de places hoteleres en dos anys

Imprimeix

Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, explica que s’està treballant per aprofitar els beneficis que comportarà el creixement d'aquest sector econòmic aprofitant la moratòria de Barcelona

El primer trimestre de l’any 2019 està previst que obri portes a Viladecans un hotel de 12 plantes, 204 habitacions i centre de convencions gestionat pel Grup Hotusa que permetrà doblar les actuals 600 places hoteleres del municipi, segons informa l’ACN. El seu alcalde, Carles Ruiz, destaca que el consistori ha volgut potenciar la diversitat econòmica de Viladecans que “és i ha estat una de les seves fortaleses” apostant per un sector, l’hoteler, que té molt marge per créixer al municipi donada la proximitat amb l’aeroport del Prat, la ciutat de Barcelona i la creixent activitat econòmica. Ruiz reconeix que la moratòria de Barcelona “ha accelerat” el plans del consistori que ara vol, de la mà de tots els agents econòmics de la ciutat, aprofitar la riquesa que pugui generar el creixement de l’activitat hotelera i de la conseqüent arribada de més visitants.

agoda 593001 593001 14100919470022655062.jpg s312x image

Tres hotels

Viladecans compta actualment amb tres hotels, i el quart, que estarà situat entre el Parc de la Marina i el parc de negocis, en un emplaçament estratègic, suposarà una construcció de 15.000 metres quadrats més un nou espai públic de 3.000 metres quadrats i una inversió global de 13,4 milions d’euros.

L’alcalde de Viladecans assegura que si el sector hoteler aposta per Viladecans és perquè reuneix totes les característiques per construir-hi hotels destinats tant a un ús eminentment turístic, aprofitant la proximitat de Barcelona o les platges del Baix Llobregat, com de servei a les empreses com el nou que es construirà, que és un hotel de convencions. ” Viladecans és un emplaçament hoteler de primera magnitud i de mica en mica anirem desenvolupant el mapa hoteler i integrant a la ciutat aquesta nova activitat”, destaca.

Tot i que el municipi té una llarga tradició industrial, Ruiz reconeix que per aprofitar les oportunitats que genera el sector hoteler s’haurà de treballar molt de la mà de tots els agents econòmics del municipi que en seran els primers beneficiaris. “Ja estem treballant amb el comerç i les empreses de la ciutat per poder aprofitar aquestes oportunitats i adaptar-nos a les noves necessitats”, assenyala Ruiz.

Malgrat la magnitud del repte, l’alcalde està convençut que amb l’esforç de tots, Viladecans sabrà adaptar-se a la nova realitat. En aquest sentit, recorda que fins fa no gaires anys “la ciutat no estava acostumada a acollir convencions i congressos ni a disposar d’una oferta comercial com la que té al seu voltant”. Activitats, afegeix, plenament consolidades i que continuen creixent. Per últim, l’alcalde ha afegit que el Baix Llobregat, pel seu emplaçament, té totes les condicions necessàries per tornar a ser “la potència turística” que va ser anys enrere amb els càmpings a tocar de platja i els hotels de Castelldefels.

Redacció / Foto: Arxiu