S’inicia una acampada reivindicativa davant del Teatre de l’Artesà

Imprimeix

La plataforma “Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà” vol la seva rehabilitació i no l’enderrocament

Des d’ahir dissabte, la Plataforma “Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà” ha organitzat una acampada davant de l’edifici modernista per tractar d’aturar el seu enderroc i convertir els seus voltants “en un espai comunitari obert al veïnat”, segons explica la plataforma. Una acció que es produeix davant l’entrada imminent de les màquines per enderrocar un dels edificis patrimonials més emblemàtics del Prat de Llobregat.

artesa 2

artesa 3

Així mateix, la plataforma ha fet una crida a la ciutadania del municipi baixllobregatí d’altres localitats de la comarca a afegir-se a les seves reivindicacions i a participar de l’acampada: “Volem una obertura d’un procés participatiu per decidir-ne el futur. Instem el govern municipal a iniciar una negociació bilateral entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes per desencallar l’actual situació.”, manifesta.

Cercavila i assemblea

A més de l’acampada, la plataforma ha organitzat avui al migdia una Cercavila a la plaça de la Vila i, posteriorment, hi ha previst una assemblea de veïns i veïnes per tractar aquest polèmic enderroc.

Cinc propostes

Ca recordar que l’Ajuntament del Prat va escollir una de les cinc propostes per a un nou teatre municipal. Segons el dictamen del jurat, la proposta “Històries” de l’equip d’arquitectes Bosch–Forgas va ser la que “va aconseguir un major grau de compliment dels requeriments del plec de clàusules del concurs”. El jurat multidisciplinar va estar format per una quinzena de persones —professionals municipals, teatrals, arquitectes i membres del consistori— i presidit per l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor.

artesa 6

Els objectius de l’Ajuntament eren que el projecte guanyador incorporés una especial sensibilitat amb la història de l’espai i el seu ús social. El repte principal era que el nou espai tingués en compte la memòria de les persones i alhora recollís un concepte arquitectònic funcional i flexible, amb una completa oferta d’espais que donin resposta als requeriments d’un equipament teatral modern.

Redacció / Fotos: Plataforma AESA