El Papiol disposarà un nou consultori local d’aquí a tres anys

El Departament de Salut de la Generalitat s'ha compromès a finançar la seva construcció, que comportarà una inversió aproximada d'1.200.000 euros

 

Després de dos anys de reunions entre l'alcalde del Papiol, Joan Borràs, i els màxims responsables del Departament de Salut, s’ha arribat a un compromís de construcció d’un nou consultori local. Està previst que el projecte es redacti durant el que queda de 2017, perquè es pugui fer la licitació de l'obra el 2018 i s'inauguri al llarg de 2020 amb un cos aproximat d’1.200.000 euros.

El nou equipament, que reemplaçarà al que actualment funciona al soterrani de l'edifici de l'Ajuntament, és una necessitat des de fa temps per al municipi; tant de millorar les condicions dels treballadors del centre on es dóna atenció sanitària a la gent del poble, com d'atendre la falta d'espai a l'immoble consistorial. "Millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes en els àmbits de la salut i el benestar", com explica el regidor de Sanitat del Papiol, Salvador Auberni.

El nou edifici tindrà uns 500 m2 i s'ubicarà en l'espai al qual el govern del Papiol es refereix com "l'illa sociosanitària", on actualment es troben el centre de dia i el casal dels avis, al carrer del Dr. Trueta. Concretament, el consultori es construirà on ara hi ha les antigues aules escolars que donen l'esquena a la Rambla de Catalunya, que ara acullen la seu de l'esplai Pa Amb Tomàquet i que van acollir l'emissora municipal de ràdio mentre va funcionar.

Remodelació i arranjament

D'altra banda, l'Ajuntament del Papiol també està treballant amb la Diputació de Barcelona per poder remodelar les antigues aules escolars que queden just davant de les de l'esplai, les que giren l'esquena al carrer d'Àngel Guimerà —on quedarà reubicat l'esplai—així com les antigues casetes dels mestres, al carrer del Pare Remigi. També s'arranjarà l'antic pati escolar (que ja fa anys que es va convertir en espai públic) i que queda al mig d'aquesta illa d'equipaments municipals, on també hi ha el museu del poble.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix