×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

L’Ajuntament d’Esplugues declara la guerra al “botellot”

Imprimeix

Es limitarà l'accés a la compra d'alcohol en horari nocturn per evitar els problemes de convivència ciutadana i d'ordre públic causats a la via pública

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha engat una creuada per dificultar el consum nocturn d'alcohol a la via pública, conegut popularment com a botellot. Així, està treballant amb una nova regulació que determina l'obligació de tancar a les 23 hores determinats tipus d'establiments comercials. Des del consistori municipal es vol evitar els problemes de convivència ciutadana i d'ordre públic relacionats amb el consum d'alcohol a les nits. Tanmateix, La mesura de regulació, que està oberta a aportacions ciutadanes fins al 6 de juny, s'ha incorporat al Portal, a l'apartat Participació en projectes normatius i, posteriorment, es concretarà en un decret d'alcaldia. Segons fonts municipals la limitació horària entrarà en vigor el 15 de juny de 2017.

botellon

Tres barris

L’obligatorietat de tancament en horari nocturn, en la franja horària entre les 23 hores i les 7 hores, afecta els establiments compresos a l’article 5 -punts 1, 2 i 3- de la Llei 1/2004, de 21 de desembre, d’horaris comercials de l’Estat i a l’article 2 punt 1, lletra a) de la Llei 3/2014, del 19 de febrer, d’horaris comercials i de mesures per a determinades activitats de promoció, de la Generalitat de Catalunya, i que estiguin situats en l’àmbit territorial dels barris de Can Vidalet, La Plana–Montesa i Centre.

Negocis afectats

Els establiments subjectes a aquesta limitació horària són les botigues a l’abast (o botigues de conveniència), és a dir, establiments comercials amb superfície de venda no superior als 500 m2 i que distribueixen de forma similar la seva oferta entre els grups d’articles següents: llibres, periòdics i revistes; productes d’alimentació; discos i vídeos; joguines, regals i articles diversos.

botellon 2

Aquesta limitació horària també afectarà els establiments de venda de reduïda dimensió, diferents dels anteriors, que disposen d’una superfície útil per a l’exposició i venda al públic inferior a 300 m2 (excepte els que pertanyen a empreses o grups de distribució que no tinguin la consideració de petita i mitjana empresa segons la legislació vigent).

Aquesta limitació horària no afectarà els establiments dedicats essencialment a la venda de productes de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, premsa, flors i plantes, sempre que no disposin, entre els articles a la venda, de begudes alcohòliques de qualsevol graduació.

Redacció / Foto: Arxiu- Diario Montañés (Arxiu)