Més de 1.130 molinencs participen a Som Barris 2017

Imprimeix

La xifra va doblar a la primera edició amb un augment del 100,35%

L’Ajuntament de Molins de Rei va tancar la segona edició de Som Barris 2017 amb un gran èxit de participació. En total van participar 1.132 persones que van votar per alguna de les 59 propostes d’inversió plantejades per la ciutadania, les associacions de veïns i l’Ajuntament. Aquesta xifra de participació dobla la registrada al 2016, que va ser de 565 persones. Pel que fa als sistemes optats per votar, el vot on line es va incrementar significativament, suposant el 60,8% dels vots. El vot presencial recollit per l’OAC, les associacions de veïns i els instituts va quedar en el 39,2%.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va assegurar durant la presentació aquesta setmana dels resultats que “tot i que sempre hi ha marge de millora no podem amagar que les expectatives s’han superat, aconseguint una participació del 5,1% de tot el cens”. A més, Casals va manifestar que “la implicació de la gent demostra que entre tots volem i podem millorar Molins de Rei”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va apuntar que “amb aquests resultats els projectes de millora de l’espai públic queden més legitimats que mai” i va subratllar que “en alguns casos, com el de la proposta seleccionada al Pont de la Cadena, fins i tot permeten ampliar, enriquir i potenciar altres projectes municipals". La regidora de Participació Ciutadana, Laura Soto, també va aprofitar la seva intervenció per explicar que “el programa Som Barris 2017 també ha fet créixer significativament el Registre de Participació Ciutadana, i tota aquesta gent a partir d’ara tindrà informació puntual de tots els processos i la capacitat de participar-hi”.

Estar inscrit al Registre és un requisit imprescindible per poder participar en qualsevol procés que impulsi l’Ajuntament. El registre tenia 2.374 inscrits al finalitzar el procés de la Carretera i ara en té 2.996. Ha crescut un 26,2%.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei