Viladecans celebra demà la primera Festa de l’Educació

Imprimeix

L’Ajuntament vol reconèixer amb aquest esdeveniment, que se celebrarà al parc de Can Xic, la tasca de les AMPA locals

 

Viladecans celebrarà, demà dissabte 20 de maig, la primera edició de la Festa de l’Educació. Creada pel consistori municipal vol posar de relleu el món educatiu local i la tasca de tota la comunitat educativa de la ciutat d’una manera lúdica. Un esdeveniment que s’adreça de manera especial a les associacions de mares i pares (AMPA) dels centres per ressaltar la feina que fan totes elles i animar les famílies a prendre-hi part i col·laborar-hi. Hi han estat convidats pares, mares i totes les escoles, públiques i concertades, del municipi. Les altres edicions de la festa tindran cada any un eix central diferent.

Quatre espais per edats

Per a la celebració, que enguany tindrà el leitmotiv Les AMPA, compromeses amb l’èxit educatiu, s’ha preparat un seguit d’activitats per als infants de totes les edats fins als divuit. Hi haurà quatre espais per edats –per a nens i nenes de 0 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 18 anys–, i un altre de tecnològic, amb tres activitats per edats: Ninus, la plataforma digital amb continguts educatius (0-6), Programació i robòtica (6-12) i Realitat virtual i impressió 3D (12-18). Als diversos espais els infants i joves podran participar i gaudir de diferents tallers, com ioga en família, jocs de taula, emocions, grafits, tatuatges temporals i rap-reggae.

A la Festa de l’Educació també ha programat activitats d’escenari, com un màster class de zumba, una sessió de teatre-fòrum de les AMPA, jocs de geolocalització (amb l’app de la Xarxa d’Innovació Educativa de la ciutat), un taller de danses urbanes i una cercavila del taller de timbalers del programa L’Escola Oberta al Barri. A més, es podrà practicar futbol i bàsquet a la pista esportiva del parc de Can Xic, escenari de la celebració; corfbol, amb una cistella preparada per a l’ocasió; patinatge, amb un circuit d’habilitat, i rugbi.

L’alcalde Carles Ruiz i la regidora d’Educació, Gisela Navarro, hi faran una salutació als assistents i als representants de les AMPA participants de les escoles Germans Amat Targa, Àngela Roca, Doctor Trueta, El Garrofer, Marta Mata i Montserratina i dels centres concertats Escola Goar i Col·legi Sant Gabriel.

Redacció / Foto: Arxiu