Els aturats de Martorell tindran una reducció del preu del transport urbà

Imprimeix

Fins ara la mesura només incloïa els menors de set anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitat

L’Ajuntament de Martorell va aprova en el passat Ple incloure les persones aturades a la llista d’usuaris que gaudeixen d’una reducció del preu del bitllet del servei de transport urbà, que fins ara només incloïa els menors de 7 anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitat. La moció va ser aprovada amb els vots de tots els grups municipals excepte SOM Martorell, que es va abstenir.

Segons el regidor de Serveis Urbans, Via Pública i Mobilitat, Lluís Esteve, l’equip de govern vol així “seguir fomentant l’ús del transport públic tot facilitant-hi l’accés a qui més ho necessiten”. La inclusió d’aquest col·lectiu a la llista del preu reduït es farà efectiva en la propera revisió de taxes.“La revisió vindrà quan fem la proposta de preus públics per a l’any vinent, però la voluntat nostra és seguir tenint els preus més baixos del país, i promocionar-ne l’ús; tenint en compte que les dades ja ens diuen que els usuaris augmenten any rere any”, va explicar Esteve.

Actualment les tarifes de transport públic de què disposa Martorell ja són “molt ajustades” a les necessitats dels seus usuaris, segons el text de la moció. Un bitllet senzill costa 0.55 euros, un bitllet de preu reduït, 0.30 euros, i un títol multiviatge (de 10 viatges), 4 euros.

Voluntat municipal

El servei de bus urbà només és obligatori en poblacions de més de 50.000 habitants. Fruit de la voluntat dels successius governs municipals, Martorell, amb poc més de 27.000 habitants, ja fa anys que disposa d’aquest servei que no només ajuda a reduir els nivells de contaminació sinó que millora la mobilitat del municipi.

Esteve ha volgut recordar també que Martorell pertany a l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que, entre altres, té disponible la targeta T-Mes, un títol que permet als usuaris fer un número il·limitat de viatges en 30 dies, i que “totes les persones aturades tenen una bonificació del 80% en l’adquisició d’aquesta T-Mes.”

Redacció / Foto: Aj. Martorell