Set ajuntaments baixllobregatins, amb les persones refugiades

Imprimeix

Els municipis han teixit un gran tapís amb missatges i reivindicacions sobre els drets de les persones refugiades i han cobert la Mediterrània simbolitzant l'anhel d'un mar solidari i compromès

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a la platja de la Nova Icària de Barcelona, la trobada "Teixim els drets a la mediterrània de les persones refugiades", que suposa l'acte final del programa "Tenim Drets, Teixim Llibertats", posat en marxa per l'AMB i els ajuntaments metropolitans més petits, de menys de 10.000 habitants: Begues, Cervelló, Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, en defensa dels Drets Humans des del món local.

La part central de l'acte va consistir en una performance, en què voluntaris dels set municipis participants van fusionar sobre la sorra de la platja, els set tapissos que han teixit per separat, amb les seves denúncies, els seus desitjos i propòsits envers els Drets Humans de les persones refugiades. Una estona abans, l'equip de rugbi de Begues i les ONGs Cooperació en Acció i Proactiva Open Arms han escenificat, de forma simbòlica, un rescat a alta mar.

IMG 2850

L'acte també va comptar amb el testimoni de Hussam Alahamad, refugiat sirià resident a Catalunya. En la seva intervenció, va recalcar "l'agraïment de les persones refugiades que, fugint del terrorisme tant de determinats grups om del propi estat sirià, hem tingut la sort d'anar a parar a Catalunya". Va afegir que "podeu estar segurs que no ho oblidarem mai.”

A la cloenda de la jornada, Alfred Bosch, vicepresident de l'àrea d'Internacional i de Cooperació, va manifestar que "tot i que el fet d'acollir refugiats a la nostra terra diu molt del nostre poble, cal no oblidar que el que realment volen les persones és no haver de marxar del seu país, i que per tant cal solucionar la situació en aquelles terres."

Redacció / Fotos: AMB