Maria Josep Udina i Pep Solé reben el Premi Ciutat de Castelldefels

Imprimeix

L'arqueòloga Montse Sanz, la Cooperativa Delta, i l'equip de nens amb paràlisi cerebral del Futbol Sala Castelldefels es fan amb el guardó a la resta de categories

El Teatre Plaza de Castelldefels va ser escenari divendres passat de la dotzena edició dels Premis Ciutat de Castelldefels. La gal·la de lliurament de premis va ser presentada pels actors i veïns de la ciutat, David Fernández i Miguel Ángel Ripeu, i ha comptat amb les actuacions de l'Associació Musical de Castelldefels, l'Escola Municipal de Dansa. L'acte també ha comptat amb l'amenització teatral de Diviertt a les portes del teatre.

“Aquests premis s'atorguen amb l'objectiu de reconèixer a aquelles persones i entitats que han merescut un reconeixement especial per la contribució a la salvaguarda de valors relacionats amb la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés o el civisme durant els anys 2015-2016”, va explicar l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López.

Els premis Ciutat de Castelldefels, que es divideixen en quatre categories, van fer les següents distincions en aquesta edició de 2017.

El guardó fou per a l'equip de nens afectats per paràlisi cerebral i altres lesions del Futbol Sala Castelldefels. L'entitat realitza una important tasca en la integració, la solidaritat i la superació d'obstacles mitjançant la pràctica de l'esport en equip, projectant il·lusió, capacitat de superació, comprensió, respecte i passió. Anualment organitzen la jornada "Cap nen sense jugar", per a la divulgació de l'esport adaptat en noves disciplines com la vela, l'hípica o el rem...

nens

El jurat ha decidit a més concedir una menció especial en aquesta categoria a la Coral Marinada, entitat que canta i conserva les tradicionals caramelles. Es tracta d'una entitat registrada des de 1927 com a "cor del centre cultural i recreatiu". Se'ls coneix com una entitat de gran valor social que fomenta la participació de les persones, l'amistat i el desig de cantar cançons tradicionals catalanes, com ara sardanes, valsos mariners i havaneres.

coral

La Cooperativa Delta ha estat la guanyadora del premi d'Economia. És una empresa especialitzada en infància i família amb una trajectòria professional de més de 15 anys. Com a Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, desenvolupen un seguit d'actuacions adreçades a la població infantil i a les seves famílies per tal de donar resposta, el més aviat possible, a les necessitats transitòries o permanents del seu desenvolupament.

cooperativadelta

El premi ha estat per a Maria Josep Udina i Pep Solé. Veïns de Castelldefels des de l'any 1970. Al llarg de la seva trajectòria han contribuït a la ciutat des de la vessant social i cultural, sent regidors de l'Ajuntament, col·laboradors amb els mitjans locals i comarcals, fundadors de la Coral Margalló i de l'Associació Musical de Castelldefels, autors del conte "L'Olla del Rei" i del llibre "Pirates a Castelldefels” i biògrafs de Ramon Fernández Jurado.

udina

La guanyadora ha estat l'arqueòloga Montserrat Sanz, especialista en paleofauna i investigadora per a les universitats de Barcelona, Madrid i Lisboa. Descobridora de diverses restes de Neandertals a la nostra ciutat, i d'un crani d'un homínid de fa 400.000 anys a Portugal. Nombroses revistes de referència a nivell mundial l'avalen com a una investigadora jove, amb una llarga trajectòria i una important projecció de futur. 

arquologa

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels