Foment no fixa una data per acabar les obres de la Variant de Vallirana

Imprimeix

Representants municipals, encapçalats per la seva alcaldessa Eva Martínez, han mantingut avui a Madrid una reunió amb el secretari general d’infraestructures, Manuel Niño, i amb el director general de carreteres, Jorge Urrecho

El Ministeri de Foment no ha donat cap data de finalització de les obres de la Variant de Vallirana en la reunió mantinguda aquest matí a la seu del Ministeri, amb presència de l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, del regidor d’Urbanisme, Jordi Urrea, i de Josep Maria Torras, membre de la Comissió de Treball per la Variant de Vallirana. Per part del Ministeri han assistit a la reunió Manuel Niño, secretari general d’infraestructures, i Jorge Urrecho, director general de carreteres.

Segons fonts municipals, els representants del Ministeri han assegurat que les obres avancen al màxim ritme que tècnicament és possible i que es posaran tots els recursos econòmics perquè així continuï fins al final de l’obra. Manuel Niño ha incidit en què “el ritme de les obres no depèn de la disponibilitat econòmica”. En aquesta línia ha afirmat que el 2016 es va certificar obra per 25,5 milions d’euros, 7 més dels que estaven pressupostats.

Modificació del projecte

Pel que fa a l’estat actual de les obres, s’ha informat que s’està preparant el modificat del projecte per encabir les millores tècniques relatives a l’enllumenat, seguretat i la passarel·la de connexió entre la Llibra i l’IES Vall d’Arús. Quan aquest pla d’obra estigui modificat s’han compromès a fer-lo arribar a l’Ajuntament.

variant vallirana

Des del Ministeri destaquen la importància de l’obra a Catalunya i la intenció de posar la via en funcionament al més aviat possible, però sense donar una data concreta de finalització. Els responsables han afirmat que “cal diferenciar l’execució tècnica de l’obra i el pressupost”, ja que en tractar-se d’un projecte antic ha d’adaptar-se a les actuals normatives de seguretat, millores tècniques, increment de l’IVA i penalitzacions per l’endarreriment de l’obra iniciada el 2004.

Esmenes i desmentiment

El següent pas serà la presentació d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat PPGG 2017, per part dels diferents partits amb presència al municipi.

Les afirmacions fetes avui pels representants del Ministeri desmenteixen per tant els anuncis fets per l’anterior titular, Ana Pastor, i per l’actual ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que van manifestar que les obres acabarien el 2017. Afirmacions fetes en visites al municipi el 2015.

Redacció / Fotos: Aj. Vallirana - Arxiu