El comerç espluguí convoca una manifestació contra l’Ajuntament

Protestaran aquesta tarda davant el consistori per la nova Ordenança Municipal de Terrasses i per l’exclusió del sector de la restauració de Firaesplugues

La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues de Llobregat (UBE) ha convocat per avui, a les 19 hores, una manifestació davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat en contra de la nova Ordenança Municipal de Terrasses -aprovada al passat Ple municipal- i per l’exclusió del sector de la restauració local de Firaesplugues.

Des de la UBE es fa una crida perquè la resta del comerç espluguí també se sumi a la mobilització. Segons un comunicat, els restauradors locals no estan d’acord amb l’Ordenança Municipal de Terrasses que es va aprovar en el darrer Ple Municipal: “No estem d’acord en el fet que se’ns menystingui i se’ns perjudiqui retallant l’horari de les 24 a les 23 hores, no podent oferir un servei als nostres clients, que volen gaudir i fer ús dels nostres espais oberts que paguem amb taxes municipals”.

A més, segons la UBE, després de disset edicions de Firesplugues, la regidoria de comerç de l’Ajuntament d’Esplugues ha decidit excloure la restauració de la fira comercial més important bianual del municipi baixllobregatí. “Què passarà quan arribin les hores punta com les 14 o les 15 i la gent marxi de la fira perquè no hi ha cap restaurador oferint un beure o menjar? Amb quin criteri s’ha pres aquesta decisió? Els bars, els restauradors, no estem d’acord que després de tantes edicions s’ens hagi exclòs perquè sí de Firesplugues. Si observem altres fires, a altres municipis, sempre l’oferta comercial va acompanyada de la restauració, perquè és dinamitzadora.”

firaesplugues

Campanyes compensatòries

La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues també es crítica amb les campanyes alternatives que proposa l’Ajuntament: “Els restauradors no hi serem dins la fira i no volem campanyes compensatòries, com la de Tapes de Primavera, que justifiquin la nostra marginació. Demanen, doncs, que tots els restauradors diguin prou a les polítiques que no afavoreixen la productivitat, que aparten a un sector i que són perjudicials per a la nostra ciutat. Aquesta manera de fer política avui és contra nosaltres però demà pot anar contra qualsevol col·lectiu de comerç. Mereixem que es respecti el nostre mode de sobreviure, el nostre lloc de treball.”

Redacció / Fotos: Arxiu – Ajuntament Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix