La 31a Festa Esplai del Prat va aplegar unes 10.000 persones

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va manifestar durant la seva visita que "una societat civilitzada és la que sap conviure amb les diferències des de la inclusió i el respecte"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar ahir que “una societat civilitzada i convivencial no és aquella que no té diferències o discrepàncies, sinó aquella que hi sap conviure des de l’equitat, la inclusió i el respecte”. “Això no s’aconsegueix perquè ho digui un Govern o perquè ho proclami una llei, s’aconsegueix de manera col·lectiva, amb l’esforç de molta gent que s’alinea en el mateix objectiu comú, cadascú des de la seva responsabilitat”. El cap de l’Executiu ho va dir després de visitar la 31a edició de Festa Esplai, un esdeveniment organitzat per la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) que aplega els infants i joves dels diferents esplais catalans, així com els monitors i les seves famílies.

Després de visitar la festa, el president Puigdemont va voler destacar la tasca d’entitats com Fundesplai, que “lideren accions que beneficien milers de famílies i nens en situació de vulnerabilitat”, així com “l’impagable esforç de compromís dels voluntaris i la professionalitat dels treballadors”. “Ajudeu a posar en valor una cadena d’esforços amb un objectiu comú irrenunciable: tenir un país cohesionat socialment, amb igualtat oportunitats, format per persones que gràcies a la qualitat de l’educació funden cada dia una societat on val la pena viure i créixer”, va afirmar.

festa esplai 2

Segons Carles Puigdemont “l’educació en el lleure és un els eixos sobre els quals volem construir el nostre país”, perquè “ha de ser la garantia que serà una societat de convivència, de trobada i sobretot d’acollida.”

Una cinquantena d’activitats

Al Parc Nou del Prat de Llobregat, el president va voler conèixer alguna de la cinquantena d’activitats que es van programar en l’edició d’enguany, que va aplegar unes 10.000 persones. Durant el recorregut va estar acompanyat de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i del president i la directora de Fundesplai, Josep Gassó i Núria Valls.

festa esplai 3

Foro Iberoamericano

L'edició d'enguany de Festa Esplai ha estat, a més, l’acte de cloenda del VIII Foro Iberoamericano, que està coorganitzat per Fundesplai i que va aplegar més de 500 persones, entre joves, representants d’entitats socials, administracions públiques i empreses. A través de debats, taules de treball i conferències, els participants van poder intercanviar opinions i coneixements sobre els reptes de futur dels joves, en àmbits com el treball, la participació o l’educació.

El Foro Iberoamericano és un espai de diàleg per a la incidència en les polítiques públiques de la regió iberoamericana i per visibilitzar programes, projectes, experiències i polítiques d’èxit.

Redacció / Fotos: Generalitat - Fundesplai

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix