Gavà elabora el nou Pla Local de Joventut 2017-20

El document, on participen els propis joves, marcarà les polítiques de joventut i es treballarà a partir de sessions del grup motor, tallers i una enquesta

El Pla Local de Joventut de Gavà, que s’ha començat a treballar avui amb la primera reunió del grup motor, comprendrà el període 2017-20. El document serà l’eina de treball que permetrà a l’Ajuntament orientar les seves polítiques de joventut. El regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau, Eric Plaza ha explicat que “és el Pla idoni que marcarà 100% de manera segura cap a on han d’anar les nostres polítiques en els propers anys.”

L’objectiu del Pla és el d’ordenar, estructurar i temporalitzar totes les actuacions que s’adreçaran des de l’administració pública als i a les joves del municipi. Al mateix temps permetrà quantificar tots els recursos que seran necessaris per a la seva aplicació.

L’elaboració del Pla Local de Joventut es realitzarà en diferents fases i comptarà amb la participació de diversos agents, així com dels mateixos joves tant a nivell individual com associats. Eric Plaza ha manifestat que “és el moment que els i les joves diguin el que els hi agrada de la seva ciutat, el què volen millorar i que ens aportin suggeriments i ens facin arribar aquelles accions d’oci, formació, participació o treball que creguin ha d’oferir el seu Ajuntament i els serveis que consideran necessaris per als seus interessos.”

Primera fase

A la primera fase del Pla es farà una diagnosi de la situació actual en matèria de joventut recollint informació sobre les polítiques existents, es farà una avaluació i s’actualitzaran les dades estadístiques. Així mateix, per implicar al jovent es farà un estudi entre els i les joves d’entre 16 i 29 anys. A més, en alguns aspectes relacionats amb l’educació i la participació, s’incorporarà la franja de 12-16 anys. Amb aquest estudi es vol implicar als joves per tal que participin de forma directa tant en la fase de diagnosi com en la fase d’elaboració de propostes per definir el document final.

Amb aquest objectiu, avui mateix, s’ha posat en marxa una enquesta on-line que permetrà als i les joves aportar dades per la diagnosi de les necessitats i interessos juvenils a Gavà. Des de l’Ajuntament s’anima a tot el jovent a participar de l’enquesta que es trobarà a www.gavajove.cat

L’elaboració del Pla continuarà amb l’organització de tallers i grups de discussió per a joves que permetran debatre i aprofundir amb les propostes que s’hagin fet arribar. És previst tenir el document final cap al darrer trimestre de l’any.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix