Més de 9.000 alumnes del Baix fan la prova d’avaluació de Sisè de Primària

Imprimeix

Avui realitzaran els exàmens de matemàtiques i llengua catalana i aranès; demà, de llengua estrangera i llengua castellana

Un total de 79.183 alumnes d’educació primària, dels quals 9.162 del Baix Llobregat, realitzem avui i demà la prova d’avaluació de Sisè de Primària, que avalua el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa. La prova s’aplicarà de manera simultània a tots els centres que imparteixen educació primària de Catalunya, que en aquesta edició seran un total de 2.247. La prova, que s’aplica per novè any consecutiu, enguany comptarà amb 3.477 aplicadors que en controlaran la correcta realització i amb 1.106 correctors que en faran la correcció. Aquesta prova la dissenya el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

 Competències que s’avaluaran

La prova es distribuirà en quatre sessions, dues cada matí, d’acord amb les quatre competències avaluades. Avui s’avalua la competència matemàtica i en llengua catalana i (i aranès a la Vall d’Aran, que faran 86 alumnes); i demà, la competència en llengua castellana i en llengua estrangera.

En l’edició del curs vinent d’aquesta prova de sisè de primària s’avaluarà com a novetat la competència cientificotecnològica, que enguany la duen a terme com a prova pilot un total de 1.372 alumnes. Aquest àmbit ja s’ha avaluat en les dues darreres edicions de les proves d’avaluació de quart d’ESO.

Objectiu de la prova

Aquesta prova mesura el grau d'assoliment de les competències bàsiques en acabar l'educació primària i proporciona informació sobre el sistema educatiu català. La prova permet als centres tenir informació dels seus punts forts i febles, i a les famílies dels alumnes conèixer quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa obligatòria.

A més, amb l’avaluació de Sisè de Primària es facilita el trànsit de l’educació primària a la secundària, atès que els alumnes que no superin alguna de les competències avaluades disposaran de material per poder treballar els diferents àmbits durant el període d’estiu. L'objectiu final és millorar els resultats de l'alumnat i afavorir el seu pas a l'educació secundària.

Els centres i les famílies rebran un informe abans d’acabar el curs escolar amb informació sobre els resultats obtinguts, en el cas dels centres referent al conjunt de l’alumnat i en el cas de les famílies referent al seu fill/a.

Redacció / Foto: Arxiu