Presentat el Pla de Salut de Molins de Rei 2016-2020

Imprimeix

El document recull, ordena i planifica les accions en l’àmbit de la salut local, tant pel que fa a la promoció i protecció de la salut com a la salut pública i comunitària

La Sala Gòtica de Molins de Rei va acollir aquesta setmana l’acte de presentació del Pla Local de Salut per al quadrienni 2016-2020. Es tracta d’un document de més de 160 pàgines que recull, ordena i planifica les accions en l’àmbit de la salut local, tant pel que fa a la promoció i protecció de la salut com a la salut pública i comunitària. Aquest Pla és el resultat d’un procés d’elaboració portat a terme per tres grups: un grup motor, un grup de professionals de la salut i un grup de participació de la població.

Els objectius principals del Pla de Salut són impulsar accions per actuar sobre els determinants de la salut, amb la finalitat de millorar i promocionar la salut dels molinencs i molinenques, a més de promoure l’estratègia de salut a totes les polítiques, treballant conjuntament en la seva elaboració, desenvolupament i seguiment del Pla amb els departaments municipals, entitats i organismes de la vila. L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, del regidor de Sanitat, de Fernando Girón, cap de servei de Salut Pública del Baix Llobregat Centre-Litoral i L’Hospitalet de Llobregat i Baix Llobregat Nord, i de la doctora Rocío Moreno, directora de l’Equip Atenció Primària Molins de Rei, a més de  Maribel Rodríguez, en representació  dels grups de participació.

Suport de la Diputació i Generalitat

Aquest document és fruit del treball dels tres grups participants, i de nombroses trobades i reunions realitzades de febrer al desembre de 2015. Hi han participat totes les entitats sociosanitàries de la vila, alguns casals d’avis, membres d’AMPA i d’entitats molinenques vinculades al món educatiu i de l’esport, de la mà de l’Ajuntament de Molins de Rei, amb el suport del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Molins de Rei, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Institut Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha afirmat que la salut és un dels pilars fonamentals de la qualitat de vida, del benestar i en definitiva, de la felicitat”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Sanitat, Xavi Paz, ha declarat que “el Pla és un full de ruta per desenvolupar les set línies de treball: promoció d’hàbits i estils de vida saludable, millora dels recursos socials i sanitaris, formació i educació per a la salut, promoció de la salut mental, millora de la qualitat de vida de les persones amb malalties cròniques o de llarga durada, promoció de l’envelliment saludable i promoció de la salut ambiental.”

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei