Més de 150 entitats santboianes signen un Contracte de Ciutat

Imprimeix

El document es va realitzar en el marc de l'acte d'acceptació de les subvencions anuals de l'Ajuntament

 

Un total de 153 entitats locals van signar simultàniament ahir dimecres un document en què es comprometen a treballar juntament amb el govern municipal en la construcció del futur de Sant Boi. La formalització del Contracte de Ciutat va tenir lloc a Can Massallera durant l'acte de signatura dels convenis anuals de col·laboració entre l'Ajuntament i el teixit associatiu (184 convenis per a la realització de projectes, activitats i serveis per un import global d’1,32 milions d’euros. Les entitats signants representen al voltant de 25.000 persones associades). Amb aquest acord, l'Ajuntament reconeix públicament el paper i el treball de les associacions en la construcció del bé comú, mentre que les entitats expliciten col·lectivament el compromís de col·laborar en els principals reptes de la ciutat.

contractes ciutat 2

"Ens necessitem", ha dit l'alcaldessa, Lluïsa Moret. "La ciutat ens necessita a tots i totes i avui formalitzem de manera simbòlica el compromís de treballar junts per donar resposta a les noves necessitats i els nous reptes que tenim per davant, amb un objectiu comú: Sant Boi."

Els compromisos de les entitats al Contracte de Ciutat són:

-COL·LABORACIÓ. Treballar conjuntament per Sant Boi i la seva ciutadania des de la col·laborció mútua, la innovació i la millora permanent

-CULTURA ÈTICA. Fomentar una cultura ètica de ciutat mitjançant un compromís de transparència, participació i bona gestió dels recursos públics

-ESPAI PÚBLIC. Aprofundir en la cura i la gestió cívica de l'espai públic com a patrimoni col·lectiu i bé comú

-SANT BOI MÉS VIU. Treballar per un Sant Boi cada cop més viu, plural i dinàmic

contractes ciutat 3

L'acte de signatura dels convenis de col·laboració anuals amb les entitats ha canviat enguany de format per visualitzar un nou model de relació amb l'Ajuntament, facilitar el coneixement mutu i cedir la paraula als veritables protagonistes de l'acte: les entitats.

Els àmbits amb més representació han tornat a ser la cultura i l'esport, tant pel que fa al nombre d'entitats com a l'import de les activitats econòmiques. La distribució ha estat: Cultura-Festa Major (47), Esports (45), Educació (21), Medi ambient (10), Diversitat funcional (10), Joventut (8), Salut comunitària (8), Cooperació i Solidaritat (7), Gent gran (7), Infància i adolescència (7), Foment de l'associacionisme veïnal (5), Igualtat de gènere (3), Serveis socials (3), Altres (2) i Comerç (1)

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi