L’Estat torna a ajornar la connexió de la C-32 i la Ronda Litoral

Imprimeix

Les obres a Sant Boi de Llobregat s'haurien d'haver fet el 1992 i l'última previsió era que acabessin el 2018, però ara l’adjudicatari de l’obra ha entrat en preconcurs de creditors

 

El Ministeri de Foment ha tornat a ajornar 'sine die' les obres de la variant de la C-245, per enllaçar l'autopista C-32 amb la Ronda Litoral a Sant Boi de Llobregat, segons informa l’ACN de fonts municipals.

Ara el govern espanyol ha topat amb un nou entrebanc: l'empresa concessionària, Isolux-Corsán, ha entrat en preconcurs de creditors. El Ministeri ho va comunicar la setmana passada a l'Ajuntament de Sant Boi, que espera que el nou ajornament duri el menor temps possible i reclama la convocatòria de la comissió de seguiment del projecte.

Un quart de segle de retard

Les obres, que s'haurien d'haver fet el 1992 quan es va construir la Ronda Litoral, es van començar a executar finalment el 2009 i l'objectiu era que acabessin el 2012. Les dificultats tècniques i de finançament, però, han provocat una dilació excessiva de les obres que, segons el darrer calendari, s'havien de reprendre aquest mes d'abril per acabar-se a finals de 2018.

2015 connexioa2c32 01

La construcció d'aquesta variant permetria connectar l'autopista i la ronda a través d'un ramal de dos quilòmetres sense passar per l'anomenada pota sud i el seu nus d'accés a Barcelona. A més, l'actuació vol servir també per millorar la connectivitat entre els municipis d'una i altra banda del riu Llobregat, especialment entre Cornellà i Sant Boi.

Resposta municipal

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ja s'ha posat en contacte amb els municipis veïns de Sant Climent de Llobregat, Torrelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts per fer front comú i reclamar la represa dels treballs. A l'espera d'un posicionament conjunt, des de Sant Boi esperen que aquesta nova dilació no faci eternitzar, un cop més, la finalització del projecte.

Fins que la nova variant de la C-245 no sigui una realitat, els conductors continuaran fent l'enllaç entre les dues carreteres a través de la rotonda de la Parellada, provocant llargues cues al centre del municipi i, de retruc, també a la carretera que connecta amb Sant Vicenç dels Horts pel marge del riu Llobregat.

Redacció / Fotos; pemb.cat