Puigdemont obre els actes del 850 anys de l’Hospital Sant Joan de Déu

El president de la generalitat va dir a Martorell que “aquest aniversari és possible gràcies a aquesta estructura d’estat que és la societat civil”

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va obrir els actes commemoratius dels 850 anys de l’Hospital Sant Joan de Déu tot fent una visita oficial a Martorell. Puigdemont va posar en relleu l’atenció a les persones malaltes i desvalgudes, i el seu impuls per part de la societat civil com a forma més important de fer nació. El va acompanyar en la visita l’alcalde Xavier Fonollosa, en una jornada en la qual també va estar present a l’Hospital i a l’Ajuntament de Martorell, entre altres dependències.

hospital martorell 2

En la seva intervenció, el president Puigdemont va destacar que “els 850 anys de l’Hospital de Martorell són possibles gràcies a aquesta gran estructura d’estat que és la nostra societat civil”. Va reconèixer que aquest era “el primer cop que assistia a una efemèride d’aquesta envergadura com a president”, i va afegir que “els catalans hem entès que la consciència de nació es fa a partir de l’atenció de la gent. Trobem arreu fundacions que atenen gent malalta, sense recursos o desvalguda. Hem entès que la nació són les persones”. Alhora, ha posat èmfasi en el fet que des del govern “continuarem parlant de salut, d’educació, de benestar, perquè és la nostra manera d’entendre la construcció d’un país i de posar-lo al servei de tothom: dels d’aquí i dels que venen, sense fronteres ni restriccions, tal com garanteix l’actual model de salut.”

L’alcalde de Martorell i alhora president de la Fundació de l’Hospital, Xavier Fonollosa, va relacionar molt directament la història de l’equipament “a l’estratègic posicionament geogràfic de Martorell, el lloc de pas natural entre Barcelona i la Catalunya interior”. Per l’alcalde, l’Hospital té “tanta història al darrera com futur per endavant, i ara dona servei a 160.000 usuaris de 13 municipis”. Per això, va dir, “no deixarem mai de vetllar perquè tingui tots els recursos necessaris per continuar sent un centre útil, modern i de referència per al conjunt de la ciutadania.”

D’altra banda, el director-gerent de l’Hospital, Manuel Álvarez, es va referir que “els 850 anys complerts fan que nostra Fundació probablement sigui l’entitat sanitària més antiga del nostre país”. Álvarez va apuntar les raons d’aquesta història contínua: “la posició geogràfica estratègica; la ferma voluntat de les persones i autoritats responsables de la seva propietat i governança; l’acurada gestió dels recursos disponibles; el compromís, implicació i dedicació de les persones que hi treballen i la voluntat de tots de ser actors i protagonistes de tot allò que afecta la comunitat”. Álvarez va deisitjar “poder arribar a fer 850 anys més.”

hospital martorell 4

Homenatges

A l’acte es va homenatjar a set patrons vitalicis de la Fundació: Carmen Simó i Vallmajor, Miquel Salvat i Canela, Francesc Ros i Saus, Pere Voltà i Ferret, Francesc Barbarà i Campderrós, Santiago Casasayas i Bertran i Josep Miró i Fisa. També es va projectar un audiovisual que resumia els fets més destacats dels 850 anys de l’equipament sanitari. Finalment, la concurrència es va desplaçar a la sala d’exposicions del Centre Cultural per visualitzar la mostra 850 anys. Creixem junts.

hospital martorell 3

Prèviament, el president Puigdemont va visitar les dependències de l’Hospital de Sant Joan de Déu, on va destapar una placa commemorativa i es va visionar el quadre elaborat per l’ocasió l’artista martorellenc Jaume Muixart. També va passejar per carrers i places de Buenos Aires i la Biblioteca Martorell. A la seva arribada a la població va estar rebut a l’Ajuntament per alcalde i regidors, i ha signat al Llibre d’Honor.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix