Se celebra la novena edició dels Premis Ciutat del Prat

El professor voluntari de marqueteria Evelio de la Fuente, el muntador cinematogràfic Jaume Martí, la professora de formació professional Núria Carbonell, les Dones Sàvies de Sant Cosme i l’Agrupament Escolta i Guia Anton Vilà són les persones i entitats reconegudes enguany

La novena edició dels Premis Ciutat del Prat es van celebrar ahir a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural. Els guardons els va lliurar l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor. La gala va comptar amb l'actuació del grup de cant The Hanfris Quartet & Jazz Trio, que va interpretar set cançons.

Aquests premis volen reconèixer la trajectòria exemplar i les aportacions de persones o organitzacions que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat o la igualtat; per haver afavorit el progrés de la societat i el civisme, la iniciativa econòmica, l'urbanisme sostenible, la defensa del medi ambient, la defensa dels drets humans; i que hagin destacat en l’àmbit de la cultura, l’esport o altres activitats.

Els cinc premis d'enguany han estat per a les següents persones i col·lectius:

  • Evelio de la Fuente de la Fuente, en reconeixement al seu altruisme i a la seva aportació a la comunitat com a professor voluntari de cursos de marqueteria per a la gent gran.

evelio

De la Fuente neix a Piñel de Arriba (Valladolid) el 1932 i arriba al Prat amb 24 anys. Home actiu i amb moltes inquietuds i habilitats, la jubilació li permet descobrir noves aficions i li ofereix temps per dedicar-se a la que ha estat la seva gran passió: la fusta. L’any 1995 fa un curs de marqueteria al Centre Cívic Jardins de la Pau, i els seus coneixements i perícia faran que a partir d’aquell moment comenci la seva col·laboració com a professor voluntari al taller que cada any organitza l’Ajuntament dins el programa de lleure per a la gent gran. Durant els últims vint anys ha impartit el seu mestratge i coneixements de forma altruista a més de 800 alumnes de la nostra ciutat i ha participat amb els seus quadres i objectes de marqueteria en l’exposició col·lectiva d’artistes del Prat que organitza l’Ajuntament a Torre Muntadas. Per motius d’edat, l’any 2016 ha estat el seu darrer any com a professor, i amb motiu del seu cessament, es va inaugurar al Centre Cultural Remolar una exposició amb els seus treballs.

  • Les Dones Sàvies de Sant Cosme, per la seva aportació altruista a la comunitat i la seva contribució a la defensa dels valors cívics, de convivència i integració.

dones

Aquest grup de dones grans, d'entre 60 i 85 anys, neix l’any 2008 com a un projecte de l’Ajuntament del Prat amb la intenció d’unificar un grup de dones que ja destacaven per la seva participació en la majoria d’actes del barri de Sant Cosme. El seu objectiu és reflexionar i fer aportacions a les iniciatives que, des de l’Ajuntament o des de les entitats, sorgeixen per millorar la convivència i la imatge d’aquest barri de la ciutat. Participen en un ampli ventall d’activitats, des del Festival Esperanzah al Pessebre Vivent, passant pel Carnaval, la recollida d’aliments per al Punt Solidari o el voluntariat de la llengua. Són un referent en el treball comunitari i un exemple de bona ciutadania, civisme, convivència i integració.

  • Agrupament Escolta i Guia Anton Vilà, per la seva dilatada trajectòria en l’educació del lleure en valors i la seva contribució a l’activitat sociocultural dirigida als infants i joves de la nostra ciutat.

marti

Entitat fundada al Prat l’any 1957, durant els seus 60 anys d’activitat el seu objectiu ha estat educar i formar els infants i joves de la ciutat en el temps lliure i en els valors propis de l’escoltisme, com la pau, el treball i la justícia. Entre les activitats pròpies que organitza cada any estan els campaments d’hivern, de primavera i d’estiu. També participa i col·labora en diferents activitats i projectes de la ciutat com el Pratijoc, el Pratifolk, l’Altraveu, el Carnestoltes o la Fira Avícola, i és membre de la Taula de Nova Ciutadania, la Comissió d’Entitats del Lleure o el Consell Municipal de la Joventut.

  • Jaume Martí Farrés, en reconeixement als seus mèrits professionals com a muntador cinematogràfic i per la seva contribució al món de la cultura.

marti 2

Nascut al Prat al 1975, cursà estudis de cinema i mitjans audiovisuals a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i es graduà en muntatge. La seva trajectòria professional està lligada amb alguns dels directors més reconeguts del nostre país com Juan Antonio Bayona, Bigas Luna, Pau Freixas, Francesc Bellmunt o Jaume Balagueró, entre altres. Aquest 2017 ha rebut els premis Gaudí i Goya al millor muntatge per la pel·lícula Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona, director amb el qual treballa habitualment i amb qui va col·laborar en Lo imposible. No són aquests, però, els primers guardons destacats que ha rebut, ja que l’any 2009 i l’any 2011 ja obtenia dos premis Gaudí pel muntatge de Transsiberian, de Brad Anderson, i Herois, de Pau Freixas, respectivament. També ha treballat en sèries com Los misterios de Laura, de Javier Holgado i Carlos Vila, i en les sèries de Pau Freixas, Polseres vermelles, Cites i Sé quien eres, actualment en emissió.

  • Núria Carbonell i Alart, en reconeixement a la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’ensenyament del transport i la logística i el seu compromís amb la Formació Professional de qualitat a la nostra ciutat.

carbonell

Vinculada al Prat des de fa més 35 anys, és una professora amb una llarga trajectòria professional a la nostra ciutat, primer a l'Institut Illa dels Banyols i en l’actualitat a l'Institut Les Salines. Ha estat pionera en la implementació i posada en marxa dels cicles formatius sobre transport, logística i comerç internacional al Prat, al Baix Llobregat i a Catalunya, establint els ponts entre empreses, institucions i alumnat per garantir una excel·lent capacitació i integració laboral. Ha participat també en el desenvolupament dels estudis d’FP Dual que tenen una implicació capdavantera amb les empreses del nostre entorn. És autora de publicacions sobre el sector del transport i ha participat en projectes d’àmbit nacional i internacional. El curs 2016-2017 va recollir com a Cap de Departament el premi “Arete Excellentiam” de l’Escola Europea del Short Sea Shipping, atorgat a l’Institut Ribera Baixa II (actualment Les Salines) pels cicles de Transport i Logística i Comerç Internacional.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix