L’Ajuntament de Molins de Rei quadruplicarà els arranjaments d’habitatges

Imprimeix

El consistori baixllobregatí centrarà els seus esforços en les persones més vulnerables com la gent gran o amb discapacitat

En els propers dos anys, els recursos que destinarà l’Ajuntament a arranjar els habitatges de les persones més vulnerables de la vila es multiplicarà gairebé per quatre. Amb aquest creixement, l’Ajuntament espera poder cobrir una gran part de les necessitats detectades a la vila. L’impuls a aquestes mesures es fruit d’un de l’ampliació del conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

El Programa d'Arranjament d'Habitatges va néixer l’any 2009 per part de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mitjançant la realització de reformes bàsiques i la instal·lació d’ajudes tècniques a l’habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones més vulnerables. L’Ajuntament de Molins de Rei, des d’un primer moment va valorar l’oportunitat i idoneïtat d’oferir aquest servei a la ciutadania de Molins de Rei i ha estat realitzant set arranjaments anuals, d’acord amb l’acord amb la Diputació de Barcelona.

Ampliació

La nova edició del Programa d’Arranjament d’Habitatges de la Diputació de Barcelona s’amplia a nivell d’actuacions d’arranjaments anuals, i l’Ajuntament preveu oferir en els propers dos anys 50 intervencions vers les 14 intervencions executades en el període 2015-16. Alhora s’amplia la tipologia d’intervencions a les llars, ja que a més de les actuacions en el bany (generalment el canvi de banyera per plat de dutxa) i en la cuina, preveu actuacions complementàries de millora de l’eficiència energètica.

A més, el programa s’adreça, per primera vegada, a persones menors de 65 anys amb necessitats especials en relació a la capacitat física i psíquica per desenvolupar les activitats de la vida diària dins de la llar, és a dir, persones amb discapacitat.

Aquesta ampliació del programa també suposarà un augment significatiu dels recursos municipals aportats, que passaran dels 4.200 euros de les edicions anteriors als 15.000 euros per aquests dos anys.

La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, ha destacat que “l’experiència ha estat molt positiva i l’Ajuntament ha treballat durant els darrers anys per tal de poder ampliar l’oferta del servei, cosa que avui podem anunciar amb gran satisfacció”. Madorell ha ressaltat que “amb aquesta ampliació dels recursos creiem que podrem donar resposta a la pràctica totalitat de necessitats detectades per l’Ajuntament.”

Redacció / Foto: Arxiu