El conseller de Salut inaugura el CAP Molí Nou de Sant Boi de Llobregat

Imprimeix

El nou CAP dóna servei a una població de referència d’unes 14.000 persones, corresponents a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Molí Nou | Sant Boi de Llobregat 2

El conseller de Salut, Antoni Comín, va inaugurar ahir a la tarda el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Molí Nou, a Sant Boi de Llobregat, que substitueix l’antic CAP del mateix nom. En la seva intervenció, el conseller va reiterar que, per Salut, la primària és “el centre de totes les polítiques” i va recordar que un dels grans projectes d'aquest mandat és un pla estratègic de la reforma de l'atenció primària, que s'està treballant amb els professionals i que li donarà millors condicions de treball. “A la primària li calen millors equips, recuperar salaris, tenir nous edificis, però sobretot se l'ha d'apoderar i donar més capacitat de resolució”, ha indicat Comín.

santboi cap 2

“Res del que li volem fer a la primària”, va continuar el conseller, “ho podrem fer, però, en un entresòl de 600 metres”,fent referència a que “aquí hem passat d’un entresòl de 600 metres quadrats al millor CAP de l'àrea de Barcelona”.  El nou CAP dona servei a una població de referència d’unes 14.000 persones, corresponents a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Molí Nou | Sant Boi de Llobregat 2. El territori de referència comprèn alguns barris de Sant Boi de Llobregat (Ciutat Cooperativa-Molí Nou, Parc de Marianao, nucli de Can Carreres, Camí del Llor i alguns carrers del districte 2) i l’àmbit territorial del municipi de Santa Coloma de Cervelló (tret del barri de Sant Roc) i La Colònia Güell.

Al nou CAP Molí Nou es presta atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, odontologia, activitats preventives i comunitàries (vacunacions, educació sanitària, consells de salut...), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció domiciliària, atenció odontològica, i tots els tràmits i les gestions derivades de l’assistència en el marc del sistema públic de salut, i per tant, accessible per a tota la ciutadania.

En concret, el nou CAP compta amb:

A més disposa d’una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament, boxes), una àrea administrativa i una àrea per a personal, entre altres.

“El contingut ha d'anar lligat amb el continent. I com que tenim un contingut -el nostre sistema de salut- que és dels millors d'Europa, hem de dotar un continent que estigui a l'alçada”, va emfatitzar el conseller. Comín també ha aprofitat la visita per posar en relleu el fet que el centre recuperi ja la meitat del variable que havia perdut per fer substitucions i que l’altra meitat ho faci l’any que ve. “Estem fent tots els esforços perquè cal i perquè és la manera de mantenir el nostre sistema sanitari com un dels millors d'Europa”, va reiterar.

Redacció / Fotos: Generaitat