Castelldefels tindrà un nou centre de distribució social d’aliments

Imprimeix

El projecte està gestionat sota la modalitat de supermercat, que entrarà en funcionament al setembre

El nou projecte, impulsat en el marc del Pla d'Inclusió Social per les entitats Càritas, Església Evangèlica i Creu Roja i finançat i coordinat per la regidoria de Serveis Socials, s'ubicarà al local d'un antic restaurant al carrer Pompeu Fabra. La previsió de posada en funcionament és l'1 de setembre de 2017. En aquest espai, hi haurà un magatzem unitari d'aliments, la distribució dels quals es farà amb la modalitat de supermercat, de manera que les famílies que deriven els Serveis Socials, hi podran adquirir els productes que necessitin.

L'objectiu és oferir una atenció de major qualitat pel que fa a la varietat, quantitat i qualitat de productes alimentaris. També es vol incrementar i diversificar el nombre d'aliments disponibles, incorporant al servei sistemes de refrigeració i congelat i productes d'higiene personal i neteja.

L'augment del nombre de famílies destinatàries ha convertit els punts de distribució de les entitats socials en “serveis desbordats per la demanda, generant cues de famílies que esperen el seu torn al carrer, donat que les entitats no disposen d'un espai adient d'atenció i acollida que permeti oferir un servei que preservi la dignitat i l'anonimat de les persones ateses”, segons explica la regidora de Serveis Socials, Isabel Cabello. Amb el nou centre de distribució d'aliments, “volem convertir un servei de caire únicament assistencial en un projecte que incorpori accions no només a les necessitats bàsiques, sinó també a les necessitats estratègiques: prevenció, convivència i ampliació de la xarxa de relacions, canvi d'hàbits i organització de l'economia domèstica», manifesta la regidora.

Redacció / Foto: Arxiu