Campanya a Sant Boi contra la proliferació de rates i escarbats

Imprimeix

L’Ajuntament aplica productes antiplaga en 330 tapes de claveguera a tots els barris de la ciutat

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha iniciat una campanya intensiva de desinsectació i desratització al clavegueram de tots els barris del municipi. S'aplicaran tractaments antiplaga a 330 tapes i desguassos per prevenir la presència de rates i escarabats a la via pública.

L'Ajuntament du a terme habitualment un programa integral de control de plagues, mitjançant l'aplicació de tractaments periòdics. Ara, però, es fa una actuació extraordinària més intensiva abans de l'arribada dels mesos de més calor. A principis de l'estiu està previst fer una segona actuació intensiva.

A partir dels mesos d'abril i maig, augmenta la presència a la via pública d'escarabats de l'espècie 'Periplaneta americana'. Aquesta espècie forastera s'ha adaptat al nostre entorn, prolifera amb rapidesa i és molt resistent als tractaments habituals. L'estiu passat, la seva incidència va ser especialment elevada.

L'actuació contra els escarabats consisteix a aplicar al clavegueram, que és el focus més habitual de proliferació, un principi actiu anomenat cipermetrina. S'actua en els punts més problemàtics de tots els barris de la ciutat. Pel que fa als rosegadors, s'utilitza un producte especial per al control de plagues.

Si una persona detecta una plaga a la via pública, pot donar avís a través de la bústia ciutadana T’Escoltem perquè es pugui fer un tractament puntual en la zona afectada.

Per al control de les plagues en habitatges i comunitats de veïns, l'Ajuntament recomana a la ciutadania guardar els aliments en recipients tancats, extremar la neteja, protegir les juntes de portes i finestres, revisar les instal·lacions (desguassos, sales de comptadors, arquetes d'aigües brutes, armaris, magatzems, etc) i reparar esquerdes i forats. En cas necessari, es poden fer també tractaments específics amb productes biocide.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat