L'Hospital Sant Joan de Déu celebra enguany el seu 150 aniversari

Barcelona acollirà el centre d'oncologia pediàtrica més important d'Europa

L’aniversari coincideix amb els 150 anys de la restauració de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu a Espanya. Va ser fundat el 14 de desembre del 1867 al carrer Muntaner de Barcelona sent llavors el primer hospital infantil d’Espanya

En un primer moment, atenia principalment a nens amb tuberculosi i altres malformacions congènites de l’aparell locomotor. El 1881, l’Hospital es va traslladar a uns terrenys ubicats entre l’actual Avinguda Diagonal i el carrer Déu i Mata. Allà hi va estar durant gairebé un segle, fins que es va inaugurar, el 1973, l’actual hospital a Esplugues de Llobregat.

Les principals fites del nostre hospital han estat la seva fundació (1867), el pas de centre de beneficència a centre concertat amb l'administració (1973), el pas a hospital universitari (1975), la incorporació a la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (1985), reconegut com a hospital terciari (1992), i l'inici de la integració amb l'Hospital Clínic (1993). L'any 2005 es va posar en marxa el programa estratègic 2005-2008 (Paidhos) i el 2013 va esdevenir un hospital de referència a nivell internacional.

Actualment l’Hospital Sant Joan de Déu és un dels principals referents dintre i fora de Catalunya en pediatria, obstetrícia i ginecologia, i en àrees d’alta especialització com les neurociències, la neonatologia, l’oncologia o la cardiocirurgia. Atén cada any més de 120.000 urgències25.000 ingressos i 200.000 visites, combinant la darrera tecnologia amb una assistència personalitzada basada en els seus valors d’hospitalitat i solidaritat.

Nou centre

L'Hospital Sant Joan de Déu, amb el suport de la Fundació Leo Messi, la Fundació FC Barcelona i l'escola de negocis IESE, portaran a terme una campanya que té com a objectiu recollir, a base de donacions, els 30 milions d'euros necessaris per construir el centre d'oncologia pediàtrica més gran d'Europa. La campanya vol sensibilitzar particulars i empreses perquè contribueixin al finançament d'aquest gran centre que beneficiarà a qualsevol nen que pateixi aquesta malaltia.

2017 02 16 noticia para los valientes x945

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona s'ubicarà en un edifici de quatre plantes amb una superfície construïda de 5.137 metres quadrats que tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l'any. El centre comptarà amb 8 càmeres per al trasplantament de progenitors hematopoètics i estarà dotat amb els més importants avenços tecnològics.

Entre ells i en una segona fase, a partir de la captació de 30 milions d'euros addicionals, l'hospital vol incorporar un innovador tractament de radioteràpia amb protons que actualment no està disponible a Espanya. Aquesta teràpia, que està destinada a pacients amb tumor cerebral, permet una radiació directa a la zona a irradiar pel que fa menys al teixit que està pròxim al tumor.

La previsió és que les obres del nou centre s'iniciïn en el tercer trimestre del 2017 i que la posada en marxa de la primera fase es produeixi en el tercer trimestre del 2018.

Redacció / Fotos: HSJD

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix