Diverses ciutats reclamen la interconnexió del tramvia per la Diagonal

Demanen "acabar amb el bloqueig polític" que impedeix la posada en marxa de la connexió

Les associacions de veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet, Sant Adrià del Besòs, Badalona, Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat van reclamar ahir la interconnexió dels dos ramals del tramvia per l’avinguda Diagonal. Segona l’ACN, en un comunicat conjunt distribuït per la CONFAVC, els veïns actualment connectats pel Trambaix i pel Trambesòs demanen “acabar amb el bloqueig polític que impedeix la posada en marxa de la connexió del territori metropolità amb un mitjà de transport ràpid, fiable i no contaminant”, i aposten perquè Generalitat i Ajuntament de Barcelona es posin a treballar per fer-ho possible “de la millor manera tècnicament possible.”

Les entitats remarquen la connexió del tramvia és un projecte “que va més enllà de la ciutat de Barcelona” i és un projecte d’interès metropolità que connectaria nou municipis de manera transversal en una zona que precisament és la més densament poblada de Catalunya. “Només tres quilòmetres de traçant pendent d’executar deixen incomplert un projecte de transport públic del qual es podrien beneficiar directament 450.000 persones, connectant importants centres de treball, de comerç i d’estudis”, subratllen.

trambaix2

També argumenten que el tramvia, allà on està implantat, és el transport públic millor valorat pels veïns per la puntualitat, freqüència, comoditat i accessibilitat. Al seu parer, també seria el que aportaria més capacitat de mobilitat de passatgers per l’avinguda Diagonal, ajudant a descongestionar una via saturada pel transport privat. Treure un carril de cotxe per sentit, apunten, permetria incrementar notablement la capacitat del transport col·lectiu.

Pel que fa al seu cost econòmic, demanen considerar que aquesta connexió facilitaria la mobilitat en un mode alternatiu al vehicle privat, amb el que suposa en termes de contaminació. Recorden que el problema de la qualitat de l’aire de la ciutat està causat en bona part per milió de desplaçaments diaris en cotxe o moto de Barcelona cap municipis propers i viceversa.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix