El Ple aprova el full de ruta de la cooperació santboiana

Imprimeix

Un nou pla director reforça el treball pels drets humans, el dret d'asil i l'acollida de persones refugiades

El Ple municipal de Sant Boi de Llobregat ha aprovat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2017-2020. S'hi assenyalen les principals línies de treball per connectar el que passa al municipi amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

El nou Pla director s'ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i planteja com contribuir des de la ciutat a fer possibles els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per Nacions Unides l'any 2015, com ara l'eradicació de la pobresa, la lluita contra el canvi climàtic, el consum responsable, la igualtat de gènere o la promoció de la pau i la justícia.

El document aposta per l'assessorament tècnic de projectes en altres països, la priorització dels projectes de cooperació amb una perspectiva de gènere i l'augment del pressupost destinat a iniciatives gestionades per entitats de cooperació.

També s'hi destaquen dues noves àrees de treball pel que fa a la cooperació: projectes amb un enfocament de drets humans i projectes en defensa del dret d'asil i l'acollida de persones refugiades.

Pel que fa als àmbits geogràfics d'actuació, les ciutats agermanades deixen de ser l'eix vertebrador de la política de cooperació santboiana i es fa un plantejament d'obertura a noves zones del planeta.

Des del punt de vista econòmic, el Pla planteja el compromís de mantenir un pressupost municipal de cooperació d'entre el 0,85 i l'1% dels recursos propis municipals.

Durant nou mesos, entitats de cooperació de la ciutat, partits polítics i diferents àrees de gestió municipals han participat en l'elaboració d'aquest Pla director, fent aportacions des de les respectives perspectives.

La tinenta d'Alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau de l'Ajuntament, Alba Martínez, ha dit en la sessió plenària: "Som i serem una ciutat compromesa amb una política pública de cooperació i amb la promoció de la cooperació, la solidaritat i els drets humans en la construcció d'un món més just"

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat