L’Ajuntament de Gavà es mostra a favor del turisme sostenible

El consistori va subscriure la declaració de Tarragona en el marc de la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Gavà es va sumar a la declaració de Tarragona per un turisme sostenible al territori català on es reclama que el creixement turístic no es faci sobre la base de més urbanització ni més instal·lacions, sinó de la sostenibilitat. El text aprovat parteix del fer que Nacions Unides ha proclamat aquest 2017 com Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament amb la voluntat de destacar el potencial del turisme com a un instrument per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. A més, el turisme ha de ser una eina d’intercanvi de cultures per promoure la pau, la sostenibilitat i l’eradicació de la pobresa, amb una apel·lació especial a empreses, autoritats i consumidors. La Declaració es va aprovar durant la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a la qual Gavà està adherida.

L’Assemblea va acordar sumar-se als objectius d’aquest any i impulsar un model de turisme responsable, econòmicament pròsper, ambientalment sostenible i socialment inclusiu.

La Declaració manifesta la voluntat dels membres de la Xarxa a assumir les repercussions d’un turisme que, malgrat el seu valor econòmic i d’intercanvi cultural, ha de controlar i gestionar els seus impactes per tal de garantir la preservació del medi ambient, social i econòmic.

A més, la Declaració reconeix el paper dels governs locals i els actors rellevants en un treball de col.laboració, transparent i de responsabilitat compartida per crear llocs millors per viure i per visitar. El text també parla de proporcionar als visitants de les nostres ciutats i pobles experiències agradables i d’alta qualitat mitjançant la participació en experiències de turisme sostenible millorades.

La Declaració també aposta per models de gestió “responsable”, sensibilització sobre el canvi climàtic i l’estímul de la conservació del patrimoni cultural i natural.

Redacció / Foto: AAVV Gavà Mar

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix