Sant Vicenç dels Horts debat el paper de la dona en la política municipal

El Molí dels Frares ha acollit aquest matí el col·loqui “Dona i món local, existeix una política municipal en femení?”

El jardí del Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts ha acollit aquest matí el col·loqui “Dona i món local, existeix una política municipal en femení?”, un acte per generar consciència de la poca visibilitat de les dones en la gestió política en general i, particularment, en la municipal. El col·loqui, organitzat conjuntament per la plataforma Alcaldes.eu, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el diari El Punt Avui, ha comptat amb la participació de les alcaldesses Maite Aymerich (Sant Vicenç dels Horts), Ascensión Ratia (Pallejà), Montserrat Candini (Calella), Lluïsa Moret (Sant Boi), Meritxell Budó (La Garriga), entre altres, i Marta Corcoy, Doctora en Comunicació i Periodisme de la UAB.

C8PEhqmUQAEtVDM

C8PEkJnUAAAJTQu

En la presentació de l’acte, que ha comptat amb una setantena de persones assistents en representació de nombrosos consistoris catalans, l’alcaldessa Maite Aymerich ha remarcat que “la feminització vol dir posar les coses en clau de tothom: homes i dones, sense excloure”. “Aquest és un tema que s’ha de polir”, ha afegit i ha subratllat: “hem de seguir trobant espais de debat i conversa com aquest d’avui”. D’altra banda, la periodista Marta Corcoy ha anunciat que “Catalunya és la comunitat autònoma número 12 en qüestió de paritat” i que “queda molt per fer.”

Política en femení

La jornada d’avui ha plantejat diverses qüestions al voltant de la igualtat de gènere en l’àmbit del lideratge polític. Les alcaldesses catalanes participants al debat han explicat en primera persona el que significa gestionar municipis en femení i han volgut donar resposta a qüestions com per què la representació de la dona en els primers nivells de la gestió municipal és encara escassa, quines dificultats afegides s’han trobat en la seva tasca al capdavant del municipi o com serà la visibilitat política de la dona en els propers anys.

Les dades aportades per Alcaldes.eu subratllen que només el 18% dels ajuntaments catalans estan regits per alcaldesses i alerten que alguns estudis posen de manifest que hi ha un 20% de ciutadans que tenen prejudicis sobre la presència de les dones en política. L’objectiu de la jornada ha estat generar unes conclusions sòlides que puguin servir de marc de referència per a noves actuacions i un debat social viu.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix