Viladecans tancarà un tram de la C-245 per a la ciutadania

La zona es convertirà el primer diumenge de cada mes en un lloc de trobada on passejar, patinar, anar en bici i gaudir d'altres activitats

L'Ajuntament de Viladecans tallarà aquest diumenge, dia 2 d'abril, un tram d'uns 200 metres de l'avinguda de la Generalitat (carretera C-245) entre la rotonda del passeig de la Marina i la plaça de la Vila, entre les 9 i les 14 hores, a l'alçada de l'ambulatori Mas Font, i la plaça de la Vila. Aquesta acció es repetirà el primer diumenge de cada mes –entre l'abril i el novembre, excepte agost i setembre–.

Aquest tram de la carretera es tancarà als vehicles per obrir-lo al gaudi dels ciutadans i ciutadanes, amb activitats lúdiques. L'objectiu és convertir la zona en lloc de convergència de la ciutadania on pugui, una vegada al mes, gaudir d'una carretera sense cotxes per poder patinar, passejar en bicicleta, caminar, xerrar i fer activitats diverses programades per entitats ciutadanes i l'Ajuntament. 

plani recorregut alternatiu 01

Programació

De fet, s'han programat per aquesta primera jornada –entre les 10 i les 13 hores– partits de bàsquet al carrer, organitzats pel Club Bàsquet Femení de Viladecans; un circuit de patinatge, dissenyat pel Club de Patinatge de Velocitat de Viladecans; el joc de l'oca de la mobilitat, de la Fundació Sigea, i tallers saludables que oferirà Creu Roja Viladecans, per informar sobre com ha de ser una farmaciola a la llar i quins aliments formen part d'una dieta sana.

La C-245, que a Viladecans rep el nom d'avinguda de la Generalitat (en el tram que va des de l'avinguda de Francesc Macià fins a Gavà) i de carretera de Barcelona (a la resta, fins a Sant Boi), ha estat tradicionalment un dels elements que ha separat físicament la ciutat entre el sud i el nord. Malgrat que el trànsit ja pot trobar altres formes de travessar la ciutat, fonamentalment per l'autopista C-32, encara suporta massa circulació, el que provoca  contaminació, tan atmosfèrica com sonora.

L'experiència de tallar un tram de la carretera un matí de diumenge al mes és una prova pilot per comprovar les oportunitats que pot oferir a la ciutadania aquest indret tan cèntric de Viladecans sense cotxes. És la mostra de la necessitat que la carretera deixi de ser una via principal per al trànsit per convertir-se en una avinguda que doni preferència al transport públic, a les bicicletes i als vianants. 

Aviat començaran les obres de millora de tota la carretera, des de Cornellà fins a Castelldefels. Al mes de desembre del 2010, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va adjudicar, d'acord amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments afectats, la redacció del projecte constructiu d'integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245. Les obres consistiran en la construcció d'un carril bus segregat i un carril bici que uniran Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Suposaran una inversió estimada en 20 milions d'euros, que financiaran Generalitat, AMB i ajuntaments. 

Redacció / Fotos: Google-Maps - Aj. Viladecans (mapa)

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix