Diumenge s’obre el remodelat Parc de la Ribera de Cornellà

Imprimeix

Les obres han tingut una durada de cinc mesos i un pressupost de 418.000 euros

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat obrirà al públic, el proper 2 d’abril, el remodelat parc de la Ribera després de cinc mesos d’obres i una inversió de 418.973,75 euros. Amb una extensió de 112.254 metres quadrats, l’objectiu de l’Ajuntament ha estat crear un nou espai de convivència a la ciutat adaptat a les necessitats dels veïns de la zona. Cornellà manté d’aquesta manera un nou espai verd i de convivència on es podran desenvolupar diferents activitats saludables a més d’actuar com a espai polivalent per a diferents usos.

Captura de pantalla 2017 03 31 a las 07.49.30

El parc disposa de quatre zones d’accés, zones de jocs infantils diferenciades per edats: una de 0 a 5 anys i una altra per a infants de 6 a 12 anys; a més d’un espai saludable per a gent gran i un altre d’exercicis per a esportistes. També compta amb un espai central polivalent. Tot ha estat dissenyat perquè els usuaris es trobin còmodes i tinguin diferents espais d’esbarjo per escollir.

Un circuit botànic

Per diferenciar els accessos s’han plantat quatre noves franges d’arbres i arbustos de diferents espècies que defineixen els paisatges del Parc i s’ha creat un circuit botànic on es poden identificar diferents espècies (senyalitzades amb tòtems informatius). El projecte ha contemplat també la millora dels parterres amb la replantació de gespa i la plantació de noves espècies de plantes per donar un aire singular i diferenciat a tota la zona, al voltant dels jocs infantils.

La remodelació d'aquest espai forma part del projecte Cornellà Natura, que preveu la transformació cap a una ciutat verda des de la voluntat de millorar l'espai públic i la cohesió de la ciutat mitjançant deu eixos verds al voltant i en l'interior de la ciutat.

Redacció / Fotos: Arnó-Aj. Cornellà (mapa)