Sant Boi va acollir una jornada sobre la reforma horària

Durant l‘acte es va tractar sobre la situació de les dones en el mercat de treball i sobre la nova organització social del temps

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat va acollir aquesta setmana la celebració de la jornada La reforma horària, una oportunitat per a la igualtat. L'acte va comptar amb la participació de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà. Durant la jornada es va tractar sobre la situació de les dones en el mercat de treball i sobre la nova organització social del temps. També es van presentar les experiències de l'àmbit del comerç vinculades als nous usos del temps.

L'alcaldessa ha recordat que la jornada s'inscriu dins la commemoració dels 40 anys de feminisme. En el seu discurs va remarcar que des de l'Ajuntament es va començar a treballar les polítiques d'usos del temps, durant el mandat 2007-2011, perquè es tenia clar que el temps és un dret de ciutadania, però també perquè s'es conscient que la distribució del temps està vinculada a les desigualtats, sobretot la desigualtat entre homes i dones. També va recordar que Sant Boi ha estat una ciutat pionera en aquesta matèria amb la signatura del Pacte per a l'ús del temps a la ciutat al març de 2011 i amb la incorporació, l'any 2014, a l'impuls de la Iniciativa per la Reforma Horària. D'altra banda, el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, va dir que el Consell Comarcal promou la reforma horària amb accions per contribuir al canvi i amb un posicionament polític favorable.

IMG 0002

L'objectiu de la jornada era reflexionar sobre el repte d'impulsar canvis concrets en la gestió dels horaris quotidians per tal d'adequar-los a estils de vida que facin compatibles els temps de treball, els temps de cura, els temps personals, els de participació comunitària i, també, sobre el rol del comerç de proximitat en aquest procés de canvi. A banda de l'Ajuntament de Sant Boi i el Consell Comarcal, la iniciativa va comptar amb la col·laboració del Consell de dones del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat-Aj. Sant Boi

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix