Esplugues aprova per unanimitat el tercer Pla d’Igualtat

Imprimeix

Inclou una eina pionera a Catalunya per avaluar el compliment de les accions d’igualtat

Coincidint amb la celebració del Mes de les Dones a Esplugues, el Ple va aprovar per unanimitat el III Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania 2017-2021, que ha suposat la revisió d’objectius i una avaluació de les accions del II Pla d’Igualtat. Aquest tercer Pla d’Igualtat parteix d’una avaluació i d’un treball transversal comunitari que recull un model de ciutat basat en la convivència, el benestar i la qualitat de vida de les persones.

S’estructura en cinc línies estratègiques: Compromís amb la igualtat de gènere; Acció contra la violència masclista; Drets i qualitat de vida de les dones; Reformulació dels treballs i dels temps, i Reconeixement del lideratge i la participació de les dones fomentant i promovent la presència de les dones en tots els àmbits.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, que també té les competències en la regidoria de Polítiques de Dones, va subrat­llar que aquest pla “neix amb l’objectiu de donar resposta al compromís municipal d’impulsar una ciutat més igualitària entre dones i homes i recull la voluntat que les polítiques d’igualtat de gènere incorporin la mirada comunitària, perquè és amb la complicitat de tots els agents socials que avançarem cap a una societat com­promesa amb la igualtat real i efectiva”. Díaz afegeix que “volem que en aquest Pla tothom pugui contribuir a fer d’Esplugues una ciutat que integri la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la societat, perquè és des d’aquesta complicitat comunitària, quotidiana, que apostem per avançar en la igualtat efectiva entre les dones i els homes i contribuir a eradicar la violència masclista.”

Tecnologia

Amb l’aprovació del Pla d’Igualtat, l’Ajuntament posarà en marxa un Sistema d’Indicadors de Gènere a través d’una eina tecnològica, pionera arreu de Catalunya a escala municipal, que permetrà avaluar i revisar el grau de compliment de totes les accions d’igualtat identificades que recull el Pla d’Igualtat. Es tracta d’una eina que afavoreix la tasca que realitza l’Ajuntament en igualtat de gènere. Tot el procés d’avaluació i elaboració del pla ha estat realitzat amb el suport metodològic i tècnic de l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona.