Moció perquè la restauració de Gavà informi de les substàncies al·lèrgiques

El grup Municipal d’ERC insta l'Ajuntament a fer complir als bars i restaurants el deure obligatori d'informar els clients

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà al Ple de març una proposta on insta el govern local a fer complir als bars i restaurants el deure d'informar els clients dels al·lèrgens (substàncies que poden causar al·lèrgies) que contenen els aliments que comercialitzen. Esquerra Republicana de Catalunya recorda que aquest deure va esdevenir obligatori a finals del 2014 i està regulat en el Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d'octubre d'aquell any, sobre la informació alimentària facilitada als consumidors. Tot i això, molts establiments de Gavà incompleixen la norma.

erc menjar

En el cas dels bars i restaurants, el criteri l'Agència Catalana de Consum és que cal col·locar un o diversos cartells, plafons o rètols en un o diversos indrets de l'establiment i que siguin fàcilment perceptibles (per exemple, a la zona de recepció de l'establiment o a la caixa). Aquests indicadors han d'avisar que el personal disposa de la informació relativa als al·lèrgens dels plats que es serveixen. L'Agència també aconsella que aquest mateix text s'incorpori a les cartes i els suports escrits on constin plats, en aquells establiments que els utilitzin, per a d'oferir informació sobre els productes o substàncies que poden provocar al·lèrgies i intoleràncies.

Atès que la vigilància de les condicions sanitàries dels establiments de restauració, a través del control de les llicències d'activitats, és competència municipal, ERC insta al govern local a inspeccionar els bars i restaurants de la ciutat, per tal d'informar-los en una primera visita dels seus deures relatius a la informació d'al·lèrgens. I, posteriorment, si no fan compliment, aplicar les sancions oportunes.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix