L'Ajuntament de Sant Boi i la Gasol Foundation uneixen esforços

Les dues institucions treballaran conjuntament en la prevenció de l’obesitat infantil

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la directora de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que permetrà posar en marxa un projecte de promoció d'hàbits saludables i traslladar la seu de la Gasol Foundation a Sant Boi de Llobregat.

gasol 2

Gràcies a aquest acord entre ambdues institucions, l'Ajuntament reforça la voluntat d'identificar estratègicament Sant Boi com a 'ciutat de la salut', mentre que la Gasol Foundation torna allà on tot va començar per als germans Pau i Marc Gasol, la ciutat que els va veure créixer.

gasol 3

"Per a l'Ajuntament és un privilegi poder comptar amb la Gasol Foundation a la ciutat", ha dit l'alcaldessa, Lluïsa Moret, "a partir del vincle amb Sant Boi que la família Gasol sempre ha fet palès i del compromís conjunt de treballar per la qualitat de vida i la salut dels infants en el marc de la nostra estratègia de ciutat". "Apostem", ha afegit, "per ser una ciutat sostenible i saludable capaç de generar models de vida saludables i per identificar el nom de la nostra ciutat amb la salut."

Hàbits saludables contra l'obesitat infantil

L'Ajuntament i la Gasol Foundation tenen la intenció de col·laborar estretament en la promoció comunitària de la salut i el foment d'hàbits saludables (l'activitat física, la pràctica de l'esport, l'alimentació equilibrada, el descans i el benestar emocional), especialment per prevenir i combatre l'obesitat infanti.

"L'Obesitat Infantil ja no és un problema aliè, l'Organització Mundial de la Salut la considera una epidèmia mundial", ha indicat la directora de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, "per això volem fer un pas endavant en el nostre compromís amb la comunitat de Sant Boi i llençar un programa pilot de salut comunitària adreçat a infants, joves i famílies en col·laboració amb l'Ajuntament i altres institucions del municipi. Estem convençuts que amb la implicació i el compromís conjunt aconseguirem una societat més sana i forta."

gasol 4

Estudi municipal

Un estudi elaborat recentment per l'Ajuntament en el marc del programa municipal SantBoiSà per a la promoció d'hàbits saludables mostra que el 21,8% dels nens i nenes de P3 i P4 tenen 'sobrepès' i un 11,1% més pateixen 'obesitat'. 792 infants de 16 escoles de la localitat han participat en aquest estudi.

El programa pilot de la Gasol Foundation es durà a terme a la nova seu de la Fundació, un local cedit per l'Ajuntament i situat a la planta baixa de l'edifici número 2 del carrer de Jaume I, 26-28 (Cinemes Can Castellet).

"Sant Boi disposa d'un entorn privilegiat perquè els nens gaudeixin d'una vida activa", ha dit Agustí Gasol, pare dels germans Gasol, durant l'acte d'avui, "En Pau i el Marc guarden una relació molt estreta amb aquesta ciutat; alguns dels seus records més apreciats de nens els han passat aquí, jugant a les pistes o recorrent els carrers. Em sento molt orgullós com a pare que ells puguin ara, a través de la Gasol Foundation, contribuir que Sant Boi sigui una ciutat més preocupada pels hàbits saludables."

Entre altres compromisos, la Gasol Foundation implementarà a Sant Boi les iniciatives exitoses que desenvolupa en altres territoris, organitzarà a la ciutat en coordinació amb l'Ajuntament un esdeveniment esportiu anual per a joves i famílies i col·laborarà amb altres activitats prioritàries per al municipi.

Agita't Sant Boi!

Aquesta col·laboració reforçarà els vincles mutus existents des dels inicis de la Fundació, que ha organitzat a la ciutat esdeveniments de promoció d'hàbits saludables com el que tindrà lloc al parc de la Muntanyeta el proper dia 9 d'abril (Dia Mundial de l'Activitat Física) amb el lema 'Agita't Sant Boi!'.

La Gasol Foundation es va crear l'any 2013 a Los Angeles, fruit de l'interès i la sensibilitat dels germans Gasol envers la salut infantil i des de 2014 està implantada a Catalunya, amb seu fins ara a la ciutat de Barcelona

Redacció / Fotos: Gasol Foundation

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
100

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix