Viladecans acull un curs de monitors i monitores per al col·lectiu gitano

Imprimeix

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ofereix aquesta formació gratuïta a 25 persones a fi de millorar la seva ocupabilitat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en el marc del Pla Integral de Poble Gitano, va inaugurar ahir el Curs de monitors i monitores d'activitats de lleure infantil i juvenil. Aquesta formació gratuïta compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecans, el Centre d’Estudis de l’Esplai i Suport Associatiu i l’Associació Cultural Gitana de Viladecans.

Amb aquest curs el Departament pretén millorar l’ocupabilitat de la població gitana alhora que afavoreix la visibilització de nous referents positius en espais educatius. La formació permetrà assolir les competències que requereix la Direcció General de Joventut per obtenir el títol oficial de monitors i monitores d'activitats de lleure infantil i juvenil. En aquest sentit, capacitarà l’alumnat a intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil; a organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure en el marc de la programació d'una organització, incidint especialment en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El curs, que es farà al Centre de Formació d’Adults Edelia Hernández de Viladecans, disposa d’un màxim de 25 places per a nois i noies de més de 18 anys i consta de 310 hores (125 teòriques, 160 pràctiques i 25 de treball personal dels alumnes fora de l'aula). Durant la formació es desenvoluparan diversos temes com l'animació sociocultural i temps de lleure, jocs tradicionals, expressió musical i corporal, gestió de conflictes, primers auxilis o educació per la salut, entre altres.

L'acte inaugural va comptar amb la participació del responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social del Departament, Ramon Vilchez; el tinent d’alcalde de Serveis d’Acció Comunitària i de Polítiques d’Igualtat de Viladecans, Ricard Calle, i el president de l’Associació Cultural Gitana de Viladecans, José Santos.

Redacció / Foto: Generalitat