Viladecans i Cornellà, municipis amb menys robatoris de cotxes

Imprimeix

La meitat dels 12.500 turismes assegurats sostrets es produeixen a Barcelona i la seva corona metropolitana

En un any es produeixen a Catalunya 12.500 robatoris de cotxes assegurats i la meitat d'aquestes sostraccions tenen lloc a Barcelona i la seva corona metropolitana, segons dades d'un estudi sobre robatoris de turismes del 2015 fet públic per Unespa, la patronal de les empreses asseguradores., segons indica l'ACN.

Els municipis on és més probable patir un d’aquests robatoris en relació amb la mida del seu parc mòbil són Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) i la Canonja (Tarragonès), mentre que Viladecans i Cornellà de Llobregat són les poblacions amb menys probabilitats amb un 50% i un 49% respectivament. L’informe també indica que a Catalunya es produeix un de cada set robatoris de cotxes a l’Estat. En concret, el 13,7% del total de l'Estat.

Segons l’estudi, a l’àrea de Barcelona —els districtes de la capital catalana i els seus municipis adjacents— es percep com les localitats més propenses a presenciar robatoris són, per aquest ordre, Sant Adrià de Besòs, Badia del Vallès, Castelldefels, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat. Dins la capital catalana destaquen Nou Barris i Sant Andreu com les zones més propenses als robatoris.

Redacció / Foto: Tot Salt