Martorell inicia una campanya de mobilitat segura a les escoles

Imprimeix

L’objectiu és fer més proper la Policia Local als estudiants i transmetre’ls les regles bàsiques de circulació i convivència a la via pública

La Policia Local de Martorell ha iniciat aquesta setmana la campanya de mobilitat segura als centres escolars del municipi. L’objectiu és fer més proper el cos de policia local als estudiants i transmetre’ls les regles bàsiques de circulació i convivència a la via pública. Hi participa un miler d’alumnes de 2n, 4rt i 6è de les escoles Els Convents, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre, Jose Echegaray, Juan Ramon Jiménez i CEE El Pontarró.

Dues fases

La primera fase de la campanya consta de sessions teòriques a les aules. El caporal de la Policia Local, Xavier Anguita, explica que “als alumnes de Segon els conscienciem de com han d’anar pel carrer com a vianants, tot reconeixent els elements que es troben en el trajecte de casa seva a l’escola. Els alumnes de Quart aprenen la importància de comportar-se bé a l’interior del transport públic, com a futurs usuaris d’aquest servei. I amb els alumnes de Sisè parlem de la importància de la norma per a una millor convivència a la societat”. La segona fase, que es realitzarà al mes de maig, consistirà en sessions pràctiques dels coneixements assolits. El caporal ha destacat la importància d’apropar la Policia Local als més joves i que “ens vegin com a persones normals que treballen al servei del poble”. L’agent Roger Cruset ha afegit que “és una experiència molt positiva perquè ens aproximem als infants de diverses edats i comprovem el que van aprenent en la seva vida quotidiana.”

Redacció / Foto: Aj. Martorell