El nou CAP Molí Nou de Sant Boi entra en funcionament el 13 març

Imprimeix

La ciutadania podrà conèixer el centre a la jornada de portes obertes que tindrà lloc el 9 de març a la tarda

El dia 13 de març entra en funcionament el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Molí Nou, a Sant Boi de Llobregat, que substituirà l’antic CAP del mateix nom. El nou CAP estarà situat a la ronda de Sant Ramon núm. 5 (cantonada c/ Lluís Companys) i donarà servei a una població de referència d’unes 14.000 persones, corresponents a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Molí Nou | Sant Boi de Llobregat 2.

El territori de referència comprèn alguns barris de Sant Boi de Llobregat (Ciutat Cooperativa-Molí Nou, Parc de Marianao, nucli de Can Carreres, Camí del Llor i alguns carrers del districte 2) i l’àmbit territorial del municipi de Santa Coloma de Cervelló (tret del barri de Sant Roc) i La Colònia Güell.

6D5A3908

Amb l’entrada en funcionament d’aquest nou centre, finançat pel Servei Català de la Salut i gestionat per l’Institut Català de la Salut, l’ABS Molí Nou deixa la ubicació actual i es trasllada a un nou edifici de 2 plantes i 1.602 m2 de superfície construïda per oferir un millor servei a la ciutadania. El nou centre està situat al Barri de Ciutat Cooperativa. Conté uns patis interiors que permeten la ventilació de totes les sales de l’edifici i l’il·luminen de forma natural.

Al nou CAP Molí Nou es prestarà atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, odontologia, activitats preventives i comunitàries (vacunacions, educació sanitària, consells de salut...), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció domiciliària, atenció odontològica, i tots els tràmits i les gestions derivades de l’assistència en el marc del sistema públic de salut, i per tant, accessible per a tota la ciutadania.

El nou CAP comptarà amb diferents àrees assistencials:

-       Àrea de medicina general: amb 12 consultes destinades a l’atenció (6 per metge i 6 per DUI).

-       Àrea de pediatria: amb 4 consultes (2 per pediatres i 2 per DUI)

-       Àrea polivalent: 2 consultes.

-       Àrea de tractaments i extraccions: amb 2 sales i un box polivalent.

A més disposarà d’una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament, boxes), una àrea administrativa i una un àrea per a personal entre altres.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat