La ciutadania de Sant Boi decidirà projectes de millora de l'espai públic

Imprimeix

El pressupost participatiu comptarà amb una inversió de 500.000 euros

La ciutadania de Sant Boi decidirà directament en quins projectes de millora de l'espai públic s'invertiran 500.000 euros del pressupost municipal 2017. Avui dilluns, 6 de març, comença el procés participatiu obert la ciutadania per proposar i escollir quines seran les actuacions a realitzar. El procés tindrà quatre fases: presentació de propostes (del 6 de març al 2 d'abril), valoració de propostes (del 3 d'abril al 15 de maig), votació (del 22 de maig a l'11 de juny) i execució de les actuacions (del 17 de juliol de 2017 al 18 de febrer de 2018).

Les propostes que es vulguin presentar han de tenir com a objectiu realitzar millores en l'espai públic (carrers, places, jardins, espais naturals). Queden excloses les actuacions a dins d'equipaments públics. Perquè les propostes puguin passar a la fase de votació cal que també compleixin altres requisits: respondre al bé comú i ser competència de l'Ajuntament, entre d'altres. S'executaran un mínim de dos projectes de millora de l'espai públic per cada districte de la ciutat.

Per fer les propostes cal registrar-se al portal participa.santboi.cat (també es podrà fer a través d'una aplicació per a tauletes i telèfons mòbils), emplenant les butlletes que es trobaran als equipaments de la Xarxa de Casals, les biblioteques municipals, l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP) i també al carretó itinerant situat a diferents llocs de la ciutat.

Als barris i al carrer

Del 13 al 16 de març es farà la presentació del pressupost participatiu als barris: Casal de Cooperativa (dia 13 a les 18.30 h), La Gralla (dia 14 a les 19.30 h), Can Massallera (dia 15 a les 19 h) i Casal de Marianao dia 16 a les 19 h).

D'altra banda, el carretó itinerant estarà als barris, del 6 a l'11 de març, informant del procés i recollint propostes. El calendari de sortides comença el dia 6 a Cooperativa (col·legis i passeig) i segueix el dia 7 a Marianao (Olivera i zona pl. Teresa Valls i Diví), el dia 9 a Casablanca i Camps Blancs (Mercat de Torrelavila i mercat ambulant), el dia 10 al barri Centre (Rambla/mercat de pagès) i el dia 11 al Mercat de la Muntanyeta i mercat ambulant.

Comissió ciutadana

Una comissió ciutadana ha participat en el disseny i l'establiment de criteris. La comissió també farà el seguiment i vetllarà per la transparència del procés. Les persones que la integren van expressar el seu interès de col·laborar en l'assoliment del repte "Participació útil i amb impacte" i en temes d'espai públic i pressupostos participatius.

La iniciativa de pressupost participatiu s'emmarca en l'estratègia "ParticiPASSIÓ" que es va iniciar l'any 2016, per definir un nou model de participació obert a tothom, més fàcil, més útil i amb impacte.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat