La nova Carretera de Molins tindrà les voreres amples

Imprimeix

L’opció C ha estat la més votada amb un 35’74% durant un procés participatiu per escollir la reforma del vial, on han participat 1.854 persones

Els molinencs i molinenques volen, majoritàriament, que la reforma de la Carretera eixampli les voreres. La proposta C ha obtingut un 35’74% dels vots emesos (659) en el procés participatiu organitzat per l’Ajuntament i en el que hi han participat 1.854 persones. La proposta A, que no preveia canvis en els usos del vial, ha aconseguit el 33’41% dels vots (616) i la proposta B, que incorporava un carril bicicleta, ha estat defensada pel 30’86% dels participants (569) en el procés participatiu més important realitzat mai a Molins de Rei. En total, de les 21.012 persones que podien fer-ho, s’han inscrit al registre de participació ciutadana 2.374 persones, i d’aquestes han votat 1.854 (un 78’10%).

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha manifestat que “el procés participatiu ha estat un èxit i, a més, ens ha servit per aprendre molt i ens serà molt útil de cara al futur”. L’alcalde ha comentat que “el fet de que hi hagi hagut tanta participació i que les tres propostes hagin obtingut tants vots demostra que tots tres projectes eren bons i aportaven coses interessants”. Casals ha dit també que a partir d’ara “tenim un camí marcat per la pròpia gent i el repte és tirar endavant la proposta C assegurant que suposa una transformació beneficiosa per tota la vila”.

molins carretera 2

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha subratllat que “s’ha generat debat a l’entorn de la reforma de la Carretera amb un procés participatiu que la ciutadania se l’ha fet seu”. Paz també ha explicat que a partir d’ara el govern treballarà per implementar la proposta que ha escollit perquè la nostra aposta era la de transformar el municipi fent-lo més atractiu i millor per a tothom”. Per Paz “avui tots podem estar ben orgullosos de Molins de Rei.”

Finalment, i pel que fa als resultats de participació, cal destacar que les dones han votat més que els homes (un 52’91% vers el 47’09%) i que set de cada deu votants han optat per la votació electrònica. No obstant això, fins a darrera hora hi ha hagut cues a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per participar en la votació per escollir quin tipus de reforma s’ha de fer a l’antiga Carretera N-340. Un projecte urbanístic que pot superar els 6 milions d’euros d’inversió i que canviarà el paisatge urbà d’aquest eix viari. 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei