La nova Carretera de Molins tindrà les voreres amples

L’opció C ha estat la més votada amb un 35’74% durant un procés participatiu per escollir la reforma del vial, on han participat 1.854 persones

Els molinencs i molinenques volen, majoritàriament, que la reforma de la Carretera eixampli les voreres. La proposta C ha obtingut un 35’74% dels vots emesos (659) en el procés participatiu organitzat per l’Ajuntament i en el que hi han participat 1.854 persones. La proposta A, que no preveia canvis en els usos del vial, ha aconseguit el 33’41% dels vots (616) i la proposta B, que incorporava un carril bicicleta, ha estat defensada pel 30’86% dels participants (569) en el procés participatiu més important realitzat mai a Molins de Rei. En total, de les 21.012 persones que podien fer-ho, s’han inscrit al registre de participació ciutadana 2.374 persones, i d’aquestes han votat 1.854 (un 78’10%).

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha manifestat que “el procés participatiu ha estat un èxit i, a més, ens ha servit per aprendre molt i ens serà molt útil de cara al futur”. L’alcalde ha comentat que “el fet de que hi hagi hagut tanta participació i que les tres propostes hagin obtingut tants vots demostra que tots tres projectes eren bons i aportaven coses interessants”. Casals ha dit també que a partir d’ara “tenim un camí marcat per la pròpia gent i el repte és tirar endavant la proposta C assegurant que suposa una transformació beneficiosa per tota la vila”.

molins carretera 2

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha subratllat que “s’ha generat debat a l’entorn de la reforma de la Carretera amb un procés participatiu que la ciutadania se l’ha fet seu”. Paz també ha explicat que a partir d’ara el govern treballarà per implementar la proposta que ha escollit perquè la nostra aposta era la de transformar el municipi fent-lo més atractiu i millor per a tothom”. Per Paz “avui tots podem estar ben orgullosos de Molins de Rei.”

Finalment, i pel que fa als resultats de participació, cal destacar que les dones han votat més que els homes (un 52’91% vers el 47’09%) i que set de cada deu votants han optat per la votació electrònica. No obstant això, fins a darrera hora hi ha hagut cues a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per participar en la votació per escollir quin tipus de reforma s’ha de fer a l’antiga Carretera N-340. Un projecte urbanístic que pot superar els 6 milions d’euros d’inversió i que canviarà el paisatge urbà d’aquest eix viari. 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix