Olesa i Abrera reclamen a Foment visitar les obres del túnel de la B-40

Imprimeix

També demanen una reunió perquè se’ls aclareixi el calendari previst per a l’acabament d’una obra que ha estat aturada uns quants anys

L’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon; l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer i el primer tinent d’alcalde de Terrassa, Marc Armengol, es va reunir ahir a l’Ajuntament d’Abrera per signar una carta conjunta al Ministeri de Foment. Els quatre consistoris reclamen al Ministeri de Foment poder visitar les obres dels túnels de la futura autovia orbital B-40, , que ha de connectar les comarques del Baix Llobregat i el Vallès Occidental. A més han demanat també una reunió en la qual se’ls especifiqui el calendari previst per a l’acabament d’una obra que ha estat anys aturada.

En aquesta carta els quatre alcaldes i alcaldesses destaquen que els quatre municipis, malgrat la seva proximitat, han vist dificultades les possibilitats de comunicació per una orografia especialment difícil. D’aquí que, entre altres raons, en el seu dia es planifiqués l’autovia orbital de Barcelona B-40, el tram Abrera-Terrassa de la qual, és un element molt important que, segons la carta signada “es justifica per ell mateix”. La finalització d’aquest tram, diuen els alcaldes, constituirà un revulsiu per a l’activitat econòmica, no només perquè “trencarà l’endèmic aïllament entre les dues subcomarques, el Vallès Oest i el Baix Llobregat Nord, sinó també perquè facilitarà la comunicació entre àmplies àrees del territori.”

Retards i represa

Tot i que les obres han patit diferents retards per dificultats pressupostàries, els alcaldes i alcaldesses manifesten estar contents per la represa de les obres, concretament l’acabament del túnel del tram Abrera-Olesa. Per aquesta raó sol·liciten poder fer una visita a les obres del túnel per poder constatar l’avanç de les obres.

L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, espera que el ministeri rebi aviat als quatre ajuntaments i comuniqui no només la data d’aquesta visita, sinó també dels terminis d’acabament de les obres, que, considera Puimedon, s’han d’accelerar al màxim. D’altra banda, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, també és de l’opinió que s’hauria d’incrementar el ritme de treball de les obres per assegurar que, tal com es va anunciar al seu dia, estiguin enllestides el 2019. L’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, per la seva banda, destaca que els quatre municipis estan molt interessants en conèixer el desenvolupament d’una obra que els afecta directament. El primer tinent d’alcalde de Terrassa, Marc Armengol, també ha reiterat l’interès dels quatre municipis afectats de visitar les obres.

Els representants dels quatre municipis han destacat la seva implicació per tal que la B-40 es finalitzi com més aviat millor, i ara resten a l’espera de rebre la resposta per part de Ministeri de Foment.

Redacció / Foto: Aj. Olesa de Montserrat