Condemnen Uralita a indemnitzar un extreballador que va patir càncer

L'home va treballar a la planta de Rocalla de Castelldefels entre 1969 i 1992

Uralita continua acumulant sentències condemnatòries pel cas de l’amiant, segons informa l’ACN. L’última és la que fa referència a un extreballador que entre 1969 i 1992 va ser operari de la planta de Rocalla a Castelldefels. L’any 2015 un jutge de Barcelona va condemnar l’empresa a indemnitzar-lo amb 342.142 euros, després de patir un càncer de pulmó per la seva exposició a l’amiant. Uralita va recórrer però ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs. Segons estimacions dels advocats del Col·lectiu Ronda, que concentren bona part dels afectats d’Uralita, les indemnitzacions pel cas de l’aminat superen ja els 4 MEUR.

L’extreballador que haurà de ser indemnitzat havia prestat serveis com a operari, oficial de fabricació i cap d’equip. Una dècada després de deixar la feina, el 2013, l’any 2013, la Seguretat Social va declarar la seva incapacitat permanent absoluta per un càncer de pulmó derivat de malaltia professional.

La primera sentència, sobre la qual Uralita va interposar recurs, declarava la responsabilitat empresarial per la manca de mesures de seguretat i higiene en la manipulació de les fibres de l’amiant per part del treballador, posant de manifesta la relació causal entre la malaltia i l’incompliment de la normativa en matèria de prevenció dels treballadors. L’advocat del Col·lectiu Ronda, Miguel Arenas, assegura que sentències com aquesta posen de manifest “com de nociu ha estat l’amiant”, així com les “greus conseqüències” que implica el fet d’estar en contacte amb el material “sense que l’empresa adoptés mesures de seguretat per pal·liar-ne els efectes ni alertés els treballadors dels riscos.”

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix