La Unió de Cooperadors, un espai de divulgació de la memòria democràtica

Sis entitats de Gavà faran públic demà un manifest perquè l’edifici “no es destini a altres usos, ja que podria desnaturalitzar la història i la interpretació mateixa de l’espai”

Aquest dimarts sis entitats de Gavà faran públic un manifest en què es demana que, sigui quin sigui l'ús final que tingui l'edifici de la Unió de Cooperadors aquest no perdi el caràcter d'espai emblemàtic de la memòria democràtica local. El conjunt d'entitats que donen suport a la petició aplega prop d'un miler de socis i adherits. Les entitats són l’Ateneu Popular La Màquia, el col·lectiu la Mata de Jonc, el Centre d’estudis de Gavà, l’Associació d’Amics del Museu de Gavà, Òmnium Cultural de Gavà i l’Assemblea Nacional Catalana de Gavà.

“La proposta d’usos de la Casa Torres Clavé com a espai de memòria se sustenta en una sèrie d’elements destacats de la memòria democràtica de Gavà que atorguen a aquest edifici un simbolisme especial. Dedicar la casa a altres usos podria desnaturalitzar la història i interpretació mateixa de l’edifici, entès com a resultat d’una època, unes aspiracions i un model social i econòmic profundament democràtic que va ser reprimit per la dictadura feixista de Franco”, segons expliquen les entitats en un comunicat.

D’altra banda, aquestes expressen el seu desig que “l’edifici sigui un equipament obert a la ciutadania, preservant en el que es pugui el caire cooperatiu fundacional, i que entre els múltiples usos que tingui es deixi l’oportunitat d’organitzar-hi, entre altres iniciatives, exposicions, reunions, xerrades i dinamització de la recerca, preservació, i difusió de la memòria democràtica de la ciutat, tal com es fa en altres equipaments municipals.”

El manifest es presenta a la societat en el marc del procés participatiu engegat per determinar els futurs usos de l'edifici. La petició es basa en un extens dossier justificatiu. Així, les sis entitats convoquen a la ciutadania per assistir a la presentació del manifestat que es farà a les 19 hores a l’Ateneu Popular La Màquia.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
68

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix