Petrini: “Una societat que no respecta la pagesia està malalta”

El fundador del moviment internacional Slow Food va compartir les seves reflexions sobre alimentació, pagesia i economia en un acte al Prat

L’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la ponència del gastrònom, activista i escriptor italià, Carlo Petrini, sota el títol “Agricultura periurbana. L’oportunitat del Parc Agrari del Baix Llobregat”- Una xerrada en què va denunciar el sistema alimentari global, que el va qualificar de "criminal”. 

Durant la seva intervenció, Petrini va manifestar que “l’agricultura intensiva destrueix els petits productors i la biodiversitat”, tot recordant que en els darrers 200 anys s’han perdut un 75 per cent de les espècies. Al llarg de la seva intervenció, va subratllar la importància de tenir tan a prop d’una gran ciutat com Barcelona una àrea d’abastiment agrícola com la del Baix Llobregat. Va reclamar un canvi de paradigma mitjançant la construcció d’una nova economia, en què el consumidor arribi al producte de proximitat directament a través del productor. A més, va reivindicar més reconeixement per al pagès, una figura que considera que hauria de ser molt més important a la nostra societat del que ara mateix ho és. En aquest sentit, va afirmar que “no respectar la pagesia és un símptoma d’una societat malalta”. Va valorar positivament, en canvi, iniciatives com la creació dels mercats que acosten consumidors i agricultors i va assenyalar que per assolir el canvi de paradigma “cal la unió de productors, ciutadans, xefs i restauradors.”

Després de la ponència de Carlo Petrini, el Cèntric va acollir una taula rodona que va reunir diferents figures relacionades, més o menys directament, amb el Parc Agrari del Baix Llobregat. Hi van intervenir el pagès Xavier Oliva, el president del Parc Agrari, Raimon Roda, el regidor de Promoció de la Ciutat, Mobilitat i Transport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Sergi Alegre, i el xef Slow Food Sergi de Meià. Agricultura, ciència, gastronomia i política van ser els diferents ingredients que es van unir en el debat, moderat per la presentadora Laura Quinto, que va finalitzar amb un tast gastronòmic de Carxofa Prat i Pota Blava.

Redacció / Foto: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix