El Prat es converteix en un gran ‘plató’ de rodatge

El municipi va acollir 136 produccions audiovisuals, un cada dos dies, durant el 2016

L’any 2016 es van dur a terme 136 produccions audiovisuals en el municipi del Prat de Llobregat, que van suposar un total de 180 dies de rodatge durant l’any, una mitjana d’un cada dos dies. Per aquests rodatges, l’Ajuntament va ingressar, a través de l’oficina municipal El Prat Film Office, més de 36.000 € en concepte de taxes. L’impacte econòmic sobre la ciutat, però, va ser més elevat, degut al consum de béns i serveis que hi van fer els membres dels diferents equips de rodatge en empreses i establiments de la ciutat.

Des de l’any 2012, en què es va crear El Prat Film Office, l’increment de produccions acollides al municipi ha estat del 202%, mentre que respecte del 2015 l’augment ha estat del 12%.

Tipus i localitzacions

Els tipus de produccions audiovisuals han estat molt variats: documentals, videoclips musicals, espots publicitaris, sèries de televisió, curtmetratges, llargmetratges, reportatges, fotografia comercial o no comercial, etc. Cal destacar que dels 15 curtmetratges realitzats l’any passat, la majoria els van fer equips formats per equips pratencs que han decidit desenvolupar íntegrament els seus projectes al municipi.

Entre les localitzacions més escollides destaquen la platja, el pont Nelson Mandela, el mirador d’avions i els espais naturals, tot i que molts i molt diferents espais del Prat han servit de ‘plató’ per a totes aquestes produccions.

Col·laboracions

A més de programar des del 2014 un curt rodat al Prat a les sessions de Cine Club, El Prat Film Office ha col·laborat amb el Festival de Cinema d’Autor, el Preview Festival, les Xerrades en Curt i Cinema Lliure a la Platja.

Redacció / Foto: El Prat Film Office

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix